Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. „Възраждане“ с декларация против разполагането на американски военни части в България

Политика

„Възраждане“ с декларация против разполагането на американски военни части в България

Възраждане с декларация против разполагането на американски военни части в България - Tribune.bg

Ние народните представители от ПГ на „Възраждане“ изразяваме своето категорично несъгласие с намеренията, заявени от генерал Тод Уолтърс, командващ силите на НАТО в Европа за разполагане на общи военни части в България. Никой не е питал българския народ дали иска България да бъде член на НАТО. Никой не ни е питал дали искаме американски войски на българска земя. Никой не ни е питал дали искаме да се превръщаме във фронт срещу Русия или срещу която и да е било друга държава. България трябва да пази своя национален суверенитет и това включва недопускането на чужди войски на нейна територия. Това заяви в декларация от името на ПГ на „Възраждане“ Елена Гунчева.

„България трябва да пази своя национален суверенитет и това включва недопускането на чужди войски на нейна територия“, категорична беше тя.

По думите ѝ дори по времето на война и поражения в България не е имало постоянно чужди войски. В момента няколко хиляди американски войници вече се намират в България.

„Съгласно споразумението между правителството на Република България и правителството на САЩ, подписано от Сергей Станишев за сътрудничество в областта на отбраната, ако американските военни на българска територия извършат престъпление е договорено да не бъдат съдени по българските закони“, посочи Гунчева.

Тя припомни инцидента в Чешнегирово, когато американски военни нахлуха на българска земя „и се гавриха с български граждани без каквато и да е било реакция на българската държавата“.

„България е превърната в почти окупирана територия, а български политици продължават да предават българските национални интереси.Разбираме зависимостта на част от българските политици от чужди посолства, но историята е показала, че за предателството прошка няма Изразяваме категоричното си несъгласие за разполагане на войски на НАТО на българска земя“, подчерта Гунчева.

Тя настоя споразумението за сътрудничество да бъде преразгледано и прекратено от настоящото правителство. Депутатът от „Възраждане“ увери, че ще внесат проект на решение в тази посока.

„България трябва да пази своята независимост и това може да стане само с независима и силна българска армия. Евроатлантическите ни съюзници настояваха за унищожаване на българското въоръжение и реформи в армията ни, удобни за тях. България наряза собствените си самолети, за да поръчва прескъпо американски модел от миналия век на непосилна цена, която е платена авансово“, подчерта тя.

От „Възраждане“ призовават българските политици да пазят суверенитета на България и да не се превръщат в национални предатели, и изразяват своята решимост да се противопоставят „с всички средства на поредното национално предателство“.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати