Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Напрежение пред парламента: „Възраждане“ искат да влязат при депутатите (СНИМКИ)

Политика

Напрежение пред парламента: „Възраждане“ искат да влязат при депутатите (СНИМКИ)

По обяд в сряда площадът пред Народното събрание се напълни с протестиращи срещу зелените сертификати. Организатори са ПП „Възраждане“, които обявиха, че в парламента се говори за готвено затваряне на държавата до дни. Час по-късно недоволните срещу ковид мерките тръгнаха към вратата на парламента, изпълнявайки заканата на Костадин Костадинов от миналата година.

Протестиращите обявиха, че днес ще влязат „мирно“ да говорят с депутатите, а утре вече „ще ги изнесат напред с краката“. И призоваха полицаите, вместо да се опитват да ги възпират, да вървят с тях. Последва бутане на полицията и изместване на полицейския кордон, за да стигне недоволството до самата врата на НС.

КадърКадър

Междувременно вътре в сградата, депутатите от партията опитаха да отворят пътя за протестиращите.

Полицията е подготвена за ескалация на напрежението. На място има и водно оръдие. Предварително се чуха и предупреждения, че призив за нахлуване в парламента ще се счита за опит за преврат, което ще развърже ръцете на МВР.

КадърКадър

„Опитахме с добро, но те не искат да слушат. Избрали са да са национални предатели. Няма да позволим пазарлъци, ние сме тук, за да кажем стига, искаме свобода. Мина времето за аргументи, две години се опитваме да водим спорове по отношение на този фарс“, прозвуча преди това от трибуната.

От партията заподозряха инсцениране на КСНС, за да може властта да се скрие и карантинира за днешния им протест. Освен това Костадинов пил поставен ефективно „под домашен арест“.

„Управляващите на практика изпратиха под домашен арест цялото ръководство на държавата – това не се е случвало досега в историята. Това е защото изпитват страх от вас – десетките хиляди българи, които ще поискат сметка“, заяви в пряко включване Костадин Костадинов.

Организаторите обявиха пандемията за „фарс“ и поискаха да няма никакви мерки. Според Деян Николов от партията на Костадин Костадинов, ковид статистиката е „надута“, а „клиентите на болниците“ влизали, подсмърчали и излизали. Теорията на „Възраждане“ е, че лекарите раздуват опасността, за да взимат повече пари.

Очаквайте подробности!

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати