Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Вебер и Юнкер за убийството на Виктория: Българските власти действат бързо и ефективно

Политика

Вебер и Юнкер за убийството на Виктория: Българските власти действат бързо и ефективно

Вебер и Юнкер за убийството на Виктория: Българските власти действат бързо и ефективно - Tribune.bg
Снимка:

Кандидатът на ЕНП за бъдещ шеф на ЕК побърза да поздрави страната за разкриването на убийството

„Силно приветствам предварителните резултати от разследванията на убийството на Виктория Маринова. Българските власти действаха бързо и ефективно. Имаме пълно доверие в българските власти да намерят справедливост за семейството и близките на Виктория Маринова“, написа в Туитър кандидатът на Европейската народна партия за бъдещ председател на Европейската комисия Манфред Вебер.

Туитът идва буквално час след като премиерът Бойко Борисов открито разкритикува представители на ЕНП за това, че тиражират неверни твърдения за България и спекулират, че в страната ни се убиват журналисти, които критикуват властта.

Очакванията са, че Манфред Вебер ще бъде официално номиниран от ЕНП за председател на Европейската комисия на среща на върха на 7 и 8 ноември в Хелзинки.

Поздравления за действията на властите дойдоха и от настоящия председател на комисията Жан-Клод Юнкер, който приветства „бързите и активни усилия“.

„Бързата реакция и съвместните усилия демонстрират решимостта за постигане на справедливост при такива позорни действия. Мислите ни са със семейството и приятелите на Виктория Маринова“, се казва в изявлението му.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати