Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Вече 17 държави признават изтекли български лични документи

Политика

Вече 17 държави признават изтекли български лични документи

Вече 17 държави признават изтекли български лични документи - Tribune.bg
Снимка:

Към момента вече 17 държави, с които имаме дипломатически отношения, потвърдиха, че в условията на пандемията от коронавируса ще признават и пропускат на излизане от територията им български граждани с изтекли лични документи в периода 13 март 31 октомври 2020 г. Това съобщиха от Министерството на външните работи.

Тази седмица за това ни уведомиха Нидерландия, Германия,  Унгария,   Полша и Грузия.  Преди това съгласие да пропускат гражданите с изтекли документи вече изразиха Австрия, Великобритания, Гърция, Ирландия, Катар,  Норвегия, Словакия, Турция, Франция, Хърватия, Чехия, Черна гора. Други 6 страни към момента признават със специални условия или със специални срокове изтекли български лични документи – Словения, Португалия, Босна и Херцеговина, както и Иран, Индонезия и Нигерия.

По указания на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева ръководителите на всички български задгранични представителства  поискаха от държавите, в които са акредитирани, по изключение да разрешават на българските граждани да се прибират в България, дори ако документите им за самоличност са изтекли. България реципрочно ще пропуска техните граждани с изтекли документи.

Припомняме, че сънародниците ни с изтекли лични документи, които се намират в държава, която не ги признава, могат да се завърнат в България с издаден от съответната ни консулска служба временен паспорт. Тези български граждани, които нямат възможност да се завърнат в страната ни и имат спешна и обоснована необходимост от подновяване на изтеклите си лични документи, могат да подадат заявление за подновяване като предварително си запишат час в съответната ни консулска служба.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети