Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Велчев: Елена Йончева явно си е въобразила, че с клевети и доноси ще стане евродепутат

Политика

Велчев: Елена Йончева явно си е въобразила, че с клевети и доноси ще стане евродепутат

Снимка:

Държава, в която институциите воюват помежду си, е слаба

„В момента БСП използва Елена Йончева. Може би и тя си е въобразила, че само това е начинът да стане евродепутат, като се занимава с клевети и доноси. Това не носи прогрес в обществото.“ Така депутатът от ГЕРБ Красимир Велчев, член на ръководството на партията и заместник-председател на парламентарната група, коментира пред БНТ скандала, който създаде Йончева с твърденията за министъра на културата Боил Банов.

Велчев подчерта, че има огромна разлика от боравенето с факти и това, което се основава на лъжи, информация от жълти вестници и анонимни сигнали.

„Подобна атака не е за първи път. Защо БСП в упреците си пропускат винаги онзи момент, който смея да твърдя, беше държавен преврат – Костинбродската афера. Никой не беше наказан тогава. Дори тези, които бяха инициатори на аферата – единият стана омбудсман, другият стана европейски депутат“, припомни Велчев.

„Винаги, когато дойдем на власт, се започват атаки от първия ден и се говори за предсрочни избори. Но има Конституция, има мандат, който се дава. Хайде малко тази жажда за власт да я укротят“, възмути се той от поведението на левицата.

Велчев коментира и включването на президента Румен Радев в това политическо говорене.

„Не е в мой стил да коментирам другите институции в страната. Държава, в която институциите воюват помежду си, е слаба. А ние сме за това- да направим държавата по-силна. Как изглеждаме в очите на европейските си партньори“, попита депутатът. Подчерта, че както в бизнеса, така и за държавата – няма по-лоша реклама за фирмата, от тази нейн служител да каже нещо лошо за самата фирма.

Той ще поиска среща с председателя на антикорупционната комисия.„Защото когато избирахме председател на комисията в парламента, аз зададох въпрос на двамата кандидати – дали са обръщали внимание на анонимен сигнал и ще обръщат ли внимание в бъдеще, защото това е вид тормоз. Това, което се прави, цели единствено да се покаже пред обществото”, обясни още Велчев.  


Коментари (1)

КАКА КУРИ-ГОЛЯМАТА ЛЪЖА Прекръстихме се от БКП в БСП-БЕСНИ СМРАДЛИВИ ПЕНСИИ!Ще трябва да закрия тая вредна за българите партия!Това ви го казвам аз КАКА КУРИ-ГОЛЯМАТА ЛЪЖА!
02.02.2019 20:51 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още