Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Велчев: Щом БСП така ожесточено иска властта, значи България е в добро състояние

Политика

Велчев: Щом БСП така ожесточено иска властта, значи България е в добро състояние

Велчев: Щом БСП така ожесточено иска властта, значи България е в добро състояние - Tribune.bg
Снимка:

Цветанов го чака голям маратон, той ще го спечели, категоричен беше зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ

„Винаги, когато БСП така ожесточено желае да влезе във властта, България е в добро състояние. Защото, когато е напрегнато, те бягат, не споменават, че искат да управляват, въпреки че са опозиция. Сега, след като има този голям апетит, явно и те оценяват колко добре върви България.“ Това заяви заместник-председателя на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев пред БНТ.

Той беше категоричен, че хората помнят, знаят много добре какво е било и какво е сега. „Хора, които 20 години се упражняваха във властта и това беше за сметка на икономиката, на България, сега пак искат да се упражняват“, критикува той левицата.

„Не може ти да се държиш аморално, после да се правиш на морален стожер. Помните ли Масларова? Тя уж правеше ремонт на сграда за 19 млн. лв., а се оказаха 11 млн. Дори не я отстраниха от парламента“, припомни Вълчев.

Според него опонентите искат края на ГЕРБ, но това няма как да се случи. Вълчев похвали тандема Борисов-Цветанов. Според него опозицията съжалява, че така са се развили нещата след скандала с апартаменти, купувани на преференциални цени от политици. Цветан Цветанов напусна парламента, но остана да работи за партията. „Те направиха добро на ГЕРБ, да орониха авторитета на Цветанов, но сега той ще има време да работи за изборите. Не е случайно, че му подарихме маратонки. Голям маратон го чака, той ще го спечели“, категоричен беше Вълчев.

В качеството си на председател на парламентарната Комисия по вероизповедания Велчев попита дали натиск от Турция за промяната в Закона за вероизповеданията не е имало върху президента или Корнелия Нинова. Той припомни, че решението за новите текстове е взето на Консултативен съвет по национална сигурност при държавния глава.

Велчев посочи и, че ако БСП са искали да спрат закона, са можели да го направят в Комисията по вероизповеданията, ако са били там.

Той допълни, че въпреки съпротивата, ще продължи работа по закон, който да сложи ред в регистрацията на вероизповеданията. Той допълни, че в страните от ЕС има регистрирани 14-20 вероизповеданията, в България те са 180.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Фалшификатор Досега всички избори, които е организирал въпросният ма фиот са фалшиви. Ако бяхме правова държава, досега да е в затвора.
31.03.2019 15:58 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети