Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Величков: Договор за кораб през ноември, за бойна машина – напролет

Политика

Величков: Договор за кораб през ноември, за бойна машина – напролет

Величков: Договор за кораб през ноември, за бойна машина – напролет - Tribune.bg
Снимка:

Смятам, че договорът за придобиване на многофункционален модулен патрулен кораб за Военноморските сили (ВМС) е съвсем реално да се случи в рамките на периода между 1 ноември и 15 ноември. Това каза зам.-министърът на отбраната Анатолий Величков, цитиран от БГНЕС.

“Проектът е на етап подготовка на доклад за министъра на отбраната, който впоследствие следва да бъде внесен на Министерски съвет”, обясни зам.-министърът. Понастоящем междуведомствената работна група, на която Величков е председател, изготвя протоколите от проведени преговори с избрания кандидат – това е германската компания „Люрсен“.

„Финализираме тези разговори предвид и на това, че получихме известие от МФ с дата края на миналата седмица, че средствата, които са предвидени в централния бюджет в размер на 171 млн. за тази година, следва да бъдат препланирани с началото на 2021 г., обясни още той.

„Ако успеем до края на този месец да приключим преговорния процес и да изготвим доклада на министъра, очакването ми е края на този месец да бъде внесен в Министерски съвет за разглеждане“, каза още Величков.

По проекта на Сухопътни войски, по думите на зам.-министъра, са пред отваряне на ценовите оферти. Той е за придобиване на основна бойна техника за изграждане на батальонни бойни групи от състава на механизирана бригада.

„Знаете, че междуведомствената група оцени за съответствие по тактико-техническото задание, че отговарят двама от кандидатите”, припомни зам.-министърът. Той каза, че техните ценови предложения ще бъдат отворени в рамките на периода, в който ще се провежда и военното изложение „Хемус“ в Пловдив.

„Вече сме подготвили писмата за този период. Респективно, те ще бъдат поканени за участие при отварянето на ценовите оферти“, каза още Величков.

Договор по този проект зам.-министърът предположи, че ще има напролет догодина.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети