Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Велислав Минеков: След изборите ще отида на море, миналата година си загубих времето на един площад

Политика

Велислав Минеков: След изборите ще отида на море, миналата година си загубих времето на един площад

Велислав Минеков: След изборите ще отида на море, миналата година си загубих времето на един площад - Tribune.bg
Снимка:

Ревизия на дейността на министерството на културата по всички сектори и направления ще направи служебният министър

Ще направя всичко възможно да подготвя добра жътва, обяви пред БНР служебният министър на културата проф. Велислав Минеков. Той се ангажира много от нещата, за които е мислел и се е надявал, да се осъществят.

„Някои от тях ще оставя в наследство на следващите, които идват тук, но така ще ги оставя, че ще ги принудя да ги свършат докрай. Има начин как да се случи това“, зарече се проф. Минеков. Самият той е наясно, че има на разположение кратък срок като служебен министър на културата.

„Сформирани са инициативни групи за промени в действащи закони. Целта е, когато новото Народно събрание се сформира, да има вече подготвени предложения“, съобщи министърът на културата. По плана за възстановяване ведомството му очаква европейско финансиране от близо 50 милиона евро, което като сума се доближава до годишния бюджет на министерството и би било много съществено.

„Имам усещането за корупция“, посочи проф. Минеков относно дейността на министерството на културата през годините. Той обеща проверки в тази посока.

„Ревизията ще обхване всички сектори. Разкрития ще има. Вероятно някои от нещата ще бъдат насочени към българската прокуратура. Там не разчитам, обаче, че нещо може да се случи, но ще насочим нещата и към ОЛАФ, и към Европейската прокуратура, откъдето очаквам силна и здрава ръка“, подчерта министърът на културата. Той припомни, че до него са адресирани множество жалби.

„Впечатляващо е безобразието към паметници на културата. За съжаление други финансови интереси стоят далеч по-високо, отколкото ценността на нашата история и минало“, констатира министърът.

 Запитан какво е политическото му бъдеще, Минеков посочи: „След изборите, когато има вече нов парламент и нов министър, аз ще отида на море, защото три години не ми се е случвало. Миналата година си загубих времето на един площад. Не се стигна до пожелания успех.“

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати