Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Минеков ще влиза в офисите на ГЕРБ с армията, танкове, топове, самолети, вертолети и десантчици

Политика

Минеков ще влиза в офисите на ГЕРБ с армията, танкове, топове, самолети, вертолети и десантчици

Снимка:

Министърът на културата Велислав Минеков спокойно изреди ред способи, с които да си върне офисите на ГЕРБ в НДК, след като от партията го предупредиха, че ще се сблъска със стена, ако нахлуе там по начина, който използва в редакцията на вестник „Труд“. 

„С армията, с танкове, топове, самолети, вертолети, десантчици“, очевидно развеселен посочи министърът на културата. Той отрече в кулоарите на парламента връщането на офисите на ГЕРБ на НДК да е реваншизъм.

„Това означава, че се завръща държавата. Да се научат да спазват законите“, отбеляза министърът. Той поясни, че утре с областния управител ще подготвят решение за това.

„В петък ще ги помолим най-любезно да се преместят, защото това носи огромни загуби на НДК“, коментира Минеков. От изчислението на ведомството му за тези години, в които ГЕРБ ползва два етажа в една от сградите на НДК, Дворецът губи приблизително 6 млн. лв. без лихвите.

„Извинявайте, но по време на тяхното управление на НДК стигнахме до огромна загуба, тя достига смущаващата сума от близо 90 млн. лв. и сме притеснени. Смятам, че е нормално министерството да потърси всички свои отнети по някакъв начин имоти. Това не е партиен имот и аз искам този Дворец да си върне загубите и да работи човешки. И без това НДК през годините е бил буквално обран от хайдуци. Паркингът, който е между БТВ и общината, е станал собственик на общината. Как да работи това предприятие? Да печели с концерти? Всичко това е било предвидено, за да оцелее НДК“, изтъкна министърът на културата.  

 


Топ новини

виж още

Актуална тема