Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Велизар Енчев: Консултации на партии в мол изглеждат като търговия

Политика

Велизар Енчев: Консултации на партии в мол изглеждат като търговия

Велизар Енчев: Консултации на партии в мол изглеждат като търговия - Tribune.bg
Снимка:

Според него президентът недопустимо удължава срока за свикване на парламента

„Смутен съм от избора на място за провеждане на преговори между парламентарно представени партии - вместо в парламентарната зала, те провеждат консултациите в мол. Това изглежда като търговия. Политиката е търговия, но такива преговори не трябва да се предават онлайн, защото всеки от участниците първо се грижи за публичния и политическия си имидж и по-малко за експертното си начало. Молът символизира духът, идеите и идеологията на новата коалиция“.  

Това коментира пред БНР Велизар Енчев, журналист, политик, дипломат.

Според него президентът недопустимо удължава срока за свикване на парламента.

„Утре стават две седмици от провеждането на парламентарните избори. България се намира в тежка икономическа криза. А това, че бюджетът за новата година ще се гласува чак в края на януари, говори за сериозни проблеми. Всеки ден забавяне на свикването на парламента, така и на даване на мандат на ПП, не е в полза на гражданите на България“.  

В предаването „Политически НЕкоректно“ Енчев посочи, че „наблюдаваме преформатиране на политическото пространство под режисурата на САЩ и със сценарист, режисьор и конструктор Румен Радев. Той играе срещу собствената си партия, която го издигна- БСП“.

„Крушението на БСП на изборите се дължи на създаването на политическия проект „Продължаваме промяната“, допълни журналистът и каза още, че „десетки структури на БСП в страната работиха за ПП“.

„Те поставят знак на равенство между Румен Радев, когото харесват, и ПП. Това е доста наивно. Машините, опозицията и Радев доведоха до тежките резултати на БСП, до нулирането на Мая Манолова, до тежкия удар върху ДБ и донякъде на резултатите на ИТН“.

По темата за РСМ и позицията на новата коалиция Енчев подчерта, че правителството е длъжно да бъде в синергия със стратегическите национални интереси на България.

„Силният натиск е факт, но ние сме член на ЕС и ние имаме право на вето. Никой не може да принуди една страна член да промени мнението си. Въпросът е дали новата коалиция ще има гръбнак да устои на този външен натиск“.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати