Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Венко Сабрутев за казуса с Живко Коцев: Гледан филм, поредна димка преди изборите

Политика

Венко Сабрутев за казуса с Живко Коцев: Гледан филм, поредна димка преди изборите

Венко Сабрутев за казуса с Живко Коцев: Гледан филм, поредна димка преди изборите - Tribune.bg
Снимка:

Той така и не успя да обясни точно защо ПП-ДБ няма да подкрепи великденските добавки към пенсиитете

„Всякакви говорители излизат да ни обясняват как едни пари били изчезнали, включително и г-н Борисов. Когато той предаде властта, предаде двойно по-малък фискален резерв. Когато той говори за мазнинки, трябва да имаме предвид, че всъщност той не оставя мазнинки“, заяви пред бТВ депутатът от ПП-ДБ Венко Сабрутев. „Тепърва предстоят да влязат приходите във фискалния резерв, които ще бъдат на стойност около 3,9 млрд. лева. В края на месец април се очаква той да бъде отново над 9 млрд. лева. Оставяме държавата в изключително добро финансово състояние. Ако няма изпълнение на приходната част, ако има преизпълнение на разходната част, служебният кабинет на Румен Радев, Бойко Борисов и Делян Пеевски ще бъде виновем“, обясни депутатът.

По думите му фискалният резерв абсолютно покриви нуждите на страната. Сабрутев посочи, че партията му няма да подкрепи великденските добавки за пенсионерите.

„Тези пари ги няма в системата. От майчинските ли ще ги вземат“, попита Сабрутев и поясни, че ПП били направили промените и вече „двойно по-висока пенсия“ „Това е надцакване и предизборно купуване на гласове. Тези, които взимат 1 лев над прага на бедност за него Великден няма ли? Те ще бъдат наказани? Това е тип милостиня“

„Имаме 300 лева пенсии по време на ГЕРБ, 10 лева увеличение годишно. Ако за тези 3 бюджета Асен Василев прави ги бяха правили от ГЕРБ сега щеше да има пенсии от 330 лв, а в момента тя 580 лв. Това са 3000 лева на година“.

Историята с бившия главен секретар на МВР Живко Коцев Сабрутев оцени като „гледан филм“.

„Помните какво стана по време на предишните избори с „Нексо“ - то бяха влизания на органите в офисите на компанията, беше голям шум, снимки. Накрая се оказа, че няма обвинение“, припомни той.

ПП- ДБ очакват това да е поредната предизборна димка.  Службите били работели на Борисов и Пеевски, а трябва да го правят за хората.

„Нека да има честно дело, но да слагаме печат виновен, мисля, че Конституцията казва друго. Това е предизборно мероприятие. Трябва да реформираме службите“, излезе от конкретиката Сабрутев.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети