Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Весела Лечева: Очаквам от Нинова да поеме персонална политическа отговорност за провала на тези избори

Политика

Весела Лечева: Очаквам от Нинова да поеме персонална политическа отговорност за провала на тези избори

Весела Лечева: Очаквам от Нинова да поеме персонална политическа отговорност за провала на тези избори - Tribune.bg
Снимка:

Очаквам от председателя да поеме отговорност къде сгреши и пред съпартийците си да признае личните си грешки, защото когато търсиш вина у другите, първо трябва да започнеш със себе си. Очаквам и като лидер на европейска демократична партия да поеме персонална политическа отговорност за провала на тези избори. С тези думи Весела Лечева разкритикува поведението на лидера на БСП Корнелия Нинова на страницата си във Фейсбук.                                                        

Както вече стана ясно, Нинова ще проведе срещи с общински и областни председатели в централата на БСП тази събота и неделя, а целта на разговорите на „Позитано“ 20, според членове на НС на БСП, е  Нинова да получи подкрепа от подчинените си по места.                      

Ето какво гласи цялата публикация на Весела Лечева:

„За пореден път това ръководство на БСП търси формат за срещи с партийни представители, чрез които да получи индулгенция. В случая става въпрос за срещи с общински и областни председатели. Този формат е различен от ръководните ни органи и от него няма да произтекат легитимни решения.

Все пак очаквам на този разговор, макар и закъснял и в този формат, лично председателят да поеме отговорност къде сгреши и пред съпартийците си да признае личните си грешки, защото когато търсиш вина у другите, първо трябва да започнеш със себе си. Очаквам да признае за грешката си и при формиране на предизборния щаб, за който лично предупредих, че вътре няма хора, които имат опит и знаят как се печелят избори. Очаквам да признае и, че всички органи бяха избрани на един единствен принцип – лоялност към председателя. Очаквам да спре търсенето на „врага с партиен билет“. Очаквам и като лидер на европейска демократична партия да поеме персонална политическа отговорност за провала на тези избори. Сегашните партийни органи узакониха непрозрачно и без дискусия скандални кадрови и противоуставни решения. Тези органи подпечатаха нелогични листи и безпрецедентни намеси в решенията на местните структури.

Тези органи нарушиха традиции, изграждани с десетилетия и съхранявали до момента партията. Грешките и неосъзнаването продължават с привикването в Централата на областни и общински председатели – тези, които никой не попита преди изборите какво мислят за листите и програмата. Този диалог е закъснял, а форматът отново неподходящ. За пореден път са пренебрегнати и кметовете на БСП – тези, които са извоювали победа за партията по места и които реално знаят формулата за успех. Призовавам за нови общопартийни органи, които могат да преведат партията през кризата, в която се намира.“                                                                                                                                                                         


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети