Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Весела Лечева: Последна грижа на президентството е какъв иска да стане Радостин Василев

Политика

Весела Лечева: Последна грижа на президентството е какъв иска да стане Радостин Василев

Весела Лечева: Последна грижа на президентството е какъв иска да стане Радостин Василев - Tribune.bg
БГНЕС

„Последна грижа на президентството е какъв иска да стане Радостин Василев”, каза служебният министър на спорта Весела Лечева пред бТВ в коментар по повод скандала около избора на председател на парламентарната Комисия за младежта и спорта.

От ПП обвиниха президентството в намеса в разпределението на парламентарните комисии и ДПС, че съдейства за това.

Причината - Василев е подал сигнал срещу Лечева за конфликт на интереси.

„Мога да кажа като общо усещане, че това беше една  евтина сюжета на пиеса, която се представяше на публиката с цел едни хора да станат звезди и национални герои посредством подобни интриги“, заяви Лечева. Тя е категорична, че няма приятели в ДПС.

По думите ѝ парламентарната спортна комисия трябва да се занимава с проблемите около финансирането на спорта в България. Служебният министър смята, че у нас има тревожни тенденции и се позова на изследване на „Евробарометър“. Данните от него сочат, че 61% от българите въобще не спортуват.

Според служебния министър една от причините е лошото ниския бюджет на Министерството на младежта и спорта. „У нас се отпускат по 2,5 евро на година глава на човек за спорт, а Холандия – близо 300 евро. Комисията може да се занимава с това“, смята Весела Лечева.

Весела Лечева е дългогодишен член на БСП. Наскоро заради нейна критика към партията социалистите поискаха от президента Румен Радев да спре да се меси в партийния им живот.

Тя разкритикува подкрепата на БСП за връщането на хартиената бюлетина. На нея ѝ прави лошо впечатление, че за лошите резултати на избори винаги се търси някаква друга причина и никога не в самото ръководство на партията.

„Аз съм изразявала много ясно своите позиции по отношение на ръководството – тежките политически грешки, които се направиха в последните две години и които ни отредиха второстепенна роля в парламентарния в политическия живот. Това е най-тежкото обвинение към ръководството и към Корнелия Нинова (…) Отговорност се поема с оставка“, каза в заключение Весела Лечева. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети