Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Веселин Марешки: Гответе се за поредната изборна загуба, другари социалисти

Политика

Веселин Марешки: Гответе се за поредната изборна загуба, другари социалисти

Веселин Марешки: Гответе се за поредната изборна загуба, другари социалисти - Tribune.bg
Снимка:

Дебилизмът се е вселил в някои хора около президента, смята лидерът на „Воля“

Гответе се за поредната изборна загуба, другари социалисти, обърна се към БСП лидерът на „Воля“ Веселин Марешки. Той направи изказване за отказа на този парламент да свика ВНС и да прави промени в Конституцията.

Марешки напомни за организираната кръгла маса от президента Румен Радев, на която той декларира пред европейските дипломати у нас, че има и ще представи своите промени в Конституцията на страната.

„Да видим това високо качество от този капацитет/Радев/, на тези, които считат, че могат да бъдат алтернатива. Естествено това нещо не го видяхме“, констатира лидерът на „Воля“.

Тази сутрин той разбрал защо, след като гледал по една от националните телевизии „едно острие на президента Радев и БСП“ по въпроса на конституционализма – проф. Пламен Киров.

„И какво чух. Аз ставам все по-голям фен на проф. Иво Христов, защото това, което чух, ми показва, че дебилизмът се е вселил в някои хора“, посочи Марешки.

Той разкритикува твърдението на проф. Киров, че ако броят на депутатите се намали от 240 на 120, всички партии, които са близо до 4% няма да влязат в НС.

„Нелепо и невежо твърдение. За всеки човек от 4-ти клас нагоре е ясно, че ако броят на депутатите се намали на 120, всички като нас няма да отпаднем, а ще бъдем с 6 човека в НС. Това е ясно и за децата“, обяви Марешки от трибуната. За него несъстоятелно е и твърдението на конституционалиста проф. Киров, че това Народно събрание ще променя Конституцията, но това ще се случи в следващото Велико народно събрание.

„Вчера не бях в зала, сложих маратонките и тръгнах на избори, но стигнах само до Пловдив, за да разбера, че Корнелия Нинова и БСП бетонираха ГЕРБ и Борисов във властта, като не гласуваха проекта за ВНС. Вместо да правим избори се оказа, че големите опозиционери, вие, бетонирахте за пореден път ГЕРБ и ББ на власт“, възмути се по повод решението на БСП Марешки. Според него действията на левицата в тази посока са започнали с избора на президента Радев.

„Това започна от 4 години, от началото на мандата на президента Румен Радев. Той дойде в Президентството с идеята, че ще направи големи разкрития, ще вкара много хора по затворите, ще промени държавата. И какво стана, чрез неговото служебно правителство постигна най-голямата победа с най-голямата разлика на ГЕРБ спрямо останалите партии. Така че маските паднаха. Видя се кой кой е, кой има капацитет, кой е бил поне до 4-ти клас и е  ходил сериозно на училище. Кой се е издигнал благодарение на партийната си принадлежност. Смятам, че повече няма българин, който да се излъже от каквото и да е, така че гответе се за поредната изборна загуба, другари социалисти!“, бе категоричен лидерът на „Воля“.

В отговор социалистът Таско Ерменков напомни на председателят на парламента Цвета Караянчева, че е трябвало да възрази на казаното от Веселин Марешки или поне да му напомни, че по правилник не може да прави изказване по теми от дневния ред на Народното събрание/НС/.

„Много ви моля, когато, някой, чиято парламентарна група вчера също не е подкрепила тази Конституция, излезе тук, за да прави изказвания, които са по-скоро сбор от безсмислени думи с нулево значение за обществения интерес, когато този човек продължава да стои тук, въпреки че има присъда на една от инстанциите, когато човек е излязъл тук, за да се оправдава за подписите без да чете нещо и когато това го прави в нарушение на правилника на НС, влезте си в ролята и го прекъсвайте или поне му напомнете. Това още по-малко би трябвало да се случва от човек, който е заместник-председател на НС, което още един път прави тази позиция, като се има предвид кой я заема, почти нелегитимна в България“, подчерта червеният депутат.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (3)

Боже, един потенциален затворник и мошеник дава оценка на светило в конституционното право като проф. Пламен Киров. Това вече е погнуса за България!
26.11.2020 13:33 / Отговор
. . . Той просто го цитира, а дали професорът е зле с математиката, си е негов проблем!
26.11.2020 16:24
кесо При "скъпите другари" дебилизмът не е придобит, те си се раждат дебили и са много горди от тази "придобивка".
26.11.2020 14:26 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети