Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Марешки към БСП: Слезте на земята, засрамете се и недейте да търсите враг на народа там, където го няма

Политика

Марешки към БСП: Слезте на земята, засрамете се и недейте да търсите враг на народа там, където го няма

Снимка:

Дайте шанс на модерни хора да извършат необходимите промени, призова лидерът на Воля

„Слезте на земята, засрамете се и недейте да търсите враг на народа там, където го няма“, обърна се към социалистите в пленарна зала лидерът на Воля Веселин Марешки. В декларация от името на парламентарна група Марешки остро разкритикува редица депутати от БСП, които му поискаха оставката като заместник-председател на парламента заради потвърдената му на втора инстанция присъда за рекет. Той припомни, че соцлидерката Корнелия Нинова едва на 28 години е била изпълнителен директор на Техноимпекс и председател на СД на Техноимпортекспорт.

„В правителството на Сергей Станишев е била заместник- министър на икономиката и енергетиката  и е била уволнена за големи злоупотреби в ресора ѝ“, описа прегрешенията на Нинова Веселин Марешки. Той посочи още, че проф. Румен Гечев, който също е подписал искането за неговата оставка, от 1995 до 1997г. е бил вицепремиер в правителството на Жан Виденов, при което 3 долара са стигнали пенсиите у нас, а заплатите - 5 долара.

По думите на лидера на Воля в това време много родители са се молели в аптеките му за 5 или 10 таблетки, за да оживеят за седмица.

„Това са хора, които са извършили огромен геноцид към българското общество, които са издевателствали над хората, докарали са ги до просешка тояга и скотски живот“, изтъкна Марешки. Той констатира, че същите хора сега претендират да са  морални стожери и лица на промяната.

„Врагът на народа е във вашите редици. Вие сте тези, които са го омаломощили, които са го докарали до просешка тояга и вие сте виновни за съдбата му. Дайте шанс на модерни хора, на успели хора да извършат необходимите промени, за да може българският народ да живее по-добре, да благоденства, а България да стане европейската държава, за която всички мечтаем“, апелира лидерът на Воля. Той припомни на социалистите, че си е извадил свидетелство за съдимост, а в него пише, че е неосъждан.

От своя страна депутати от БСП предупредиха председателката на парламента Цвета Караянчева, че Веселин Марешки утре ще говори така и за представителите на ГЕРБ и я обвиниха, че не му е отнела думата.

В отговор Лъчезар Иванов от ГЕРБ припомни, че заседания на предишни състави на парламента е имало на банките депутати от БСП, срещу които също са се водили дела и са били с присъди на една или друга инстанция, но от ГЕРБ не са искали те да подадат оставка, докато присъдите им не са били потвърдени окончателно. Затова депутатът от ГЕРБ настоя заседанието на парламента да продължи по гласувания дневен ред.  

 


Коментари (1)

БРАВО ! Браво г-н Марешки, АДМИРАЦИИ !
Комунистите трябва да се ВКАРАТ в мишата им дупка или в СИБИР ! Паметта на българина НЕ Е ПЛИТКА и всички помним пагубните политики на комомунистическите уроди и терорист, крадлива сган са !
Народее..., мисли и на ИЗБОРИТЕ се АКТИВИРАЙ, и си отваряй на 4 -и очите, КОМУНИСТИТЕ СА НЕ САМО КРАДЛИВИ, НО И МНОГО ЛЪЖЛИВИ, купуват си избиратели и мушиките ги владеят !!! ВСИЧКИ ОТ СЕГА ТРЯБВА ДА СМЕ БДИТЕЛНИ при изборите , ЗА ВСЯКО НАРУШЕНИЕ ВЕДНАГА ДА СЕ СИГНАЛИЗИРА, ДА НЕ СЕ РАЗРЕШАТ комунистически/ партизански МАНИПУЛАЦИИ и комунистически ИЗВРАТЕНОСТИ , защото са ОСВЕРИПЕЛИ кучетата!!!
23.09.2020 18:51 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още