Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Веселин Марешки пак ще се кандидатира за депутат, но без партия

Политика

Веселин Марешки пак ще се кандидатира за депутат, но без партия

Веселин Марешки пак ще се кандидатира за депутат, но без партия - Tribune.bg
Снимка:

Бизнесменът Веселин Марешки отново е кандидат за народен представител от Варна. За изборите на 2 април обаче той няма да се пробва да влезе в парламента през партията си "Воля", а чрез инициативен комитет, пише „24 часа”. 

Марешки е сред единствените двама души в страната, решили да вземат мандат по този начин. Другият е бившият кмет на Тетевен Милен Милев.

РИК във Варна вече е издала удостоверение за регистрация на инициативния комитет в подкрепа на Марешки. Внесен е и необходимият депозит от 100 лв. Комитетът е 7-членен и се оглавява от Николай Наков. В него влизат двама общински съветници във Варна - Щериана Иванова и Николай Почеканов. Миналата година те напуснаха групата „Свобода и Воля“ и заедно с трима свои колеги основаха групата „СДС и Воля за Варна“.

Веселин Марешки беше депутат в 44-ото Народно събрание и заместник-председател на парламента. През 2021 г. той бе кандидат за президент, като за свое вице бе посочил Полина Цанкова-Христова. Двамата обаче събраха под един процент от гласувалите и имаха едва 1208 гласа.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати