Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Веселин Марешки разигра бутафорна томбола преди изборите, победителите още си чакат наградите

Политика

Веселин Марешки разигра бутафорна томбола преди изборите, победителите още си чакат наградите

Веселин Марешки разигра бутафорна томбола преди изборите, победителите още си чакат наградите - Tribune.bg
Снимка:

Един месец си чакам наградата – ни вест, ни кост от Марешки, алармира известен сценарист

Разигра ли Веселин Марешки в навечерието на изборите бутафорна томбола с луксозни подаръци – висок клас мобилен телефон? Това пита нашият читател Александър Иванов, който се оказа един от победителите в онлайн играта на политика-бизнесмен, но до ден днешен така и не е получил наградата, пише flagman.bg.

Александър Иванов е бургазлия, от дълги години живее в София. Той е известен български сценарист със солидна професионална биография зад гърба си. Попаднал е в абсурдна ситуация, на която пожела да даде гласност.

Бургазлията припомни, че Веселин Марешки първо е обявил томбола „Снимка с Марешки“, за да активизира профилите си в социалните мрежи и да ги използва като платформа за политическите си послания.

Условието на играта било просто. Да се снимаш до плакат на лидера на „Воля“, да публикуваш кадъра в социалните мрежи и може да спечелиш награда. Към тази игра обаче нямало сериозен интерес, след което явно имиджмейкърите са го посъветвали да заложи на нова игра – всеки, който е харесал страницата, да напише числото – 23, номерът на бюлетината на ПП „Воля“ за евроизборите.

Обещанието е, че на 23-ти май лично Веселин Марешки ще изтегли 23-има печеливши, които ще получат по един чисто нов мобилен телефон.

В тази игра участвал и Александър Иванов. Томболата се теглила на живо във Фейсбук. Клипът, в който Марешки избира победителите, е уникален. Прилича на евтино шоу от 90-те години, а две момичета, пременени с тениски на „Воля“, стоят като същински адреналинки и аплодират партийния лидер при обявяването на всяко име от томболата на късмета.

Подаръците са на масата пред зам.-председателя на парламента, а самият той залага името си и обещава: „Телефоните са много хубави, а на един от вас ще подаря личния си апарат“, обещава той, след което следват бурни аплодисменти от двете му асистентки.

Всяка една от тях има своята роля – изкуствената блондинка ръкопляска, а червенокосото момиче вдясно от него го аплодира. 

Александър Иванов е 15-ият изтеглен. „От 23 май до този момент – ни вест, ни кост. Все едно нищо не се е случило. В коментарите няколко от печелившите попитаха какво се случва, но това бе глас в пустиня. Преди две седмици и аз им писах, поискаха ми координатите, дадох си телефонния номер, но дори съобщението не е видяно във фейсбук. Не съм за този телефон, въпросът е принципен. Не мисля, че е нормално да имитираш томбола по такъв начин. Щом г-н Марешки подхожда към дребните неща по този начин, нямам съмнения как процедира и при големите“, смята Александър Иванов.

Той не е сигнализирал на Комисия за защита на потребители, защото се съмнява, че те могат да контролират този тип игри и до голяма степен е прав. В подобни томболи се разчита на съвестта на организиралите ги и това да изпълнят обещанието си.

Бургазлията е категоричен, че не иска нищо повече освен да му даде това, което е спечелил.

Според Александър едва ли грешката е в подчинените на Марешки, които не биха „забравили“ за обещаните подаръци, ако самият той не им нареди. Явно са се надявали да отшуми и никой да не си потърси телефоните, смята сценаристът.

„Това, което бих казал на Марешки, може да прозвучи библейски: „Верният в малкото, ще е верен и в голямото!“ Смятам, че не подхожда на нивото му да прави такива номера“, завърши Александър Иванов.

КоментариКоментари

КоментариКоментари

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати