Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Веселин Маринов става зам.-шеф в новата партия на Цветан Цветанов?

Политика

Веселин Маринов става зам.-шеф в новата партия на Цветан Цветанов?

Веселин Маринов става зам.-шеф в новата партия на Цветан Цветанов? - Tribune.bg
Снимка:

Веселин Маринов ще поеме зам.-председателския пост в бъдещата партия на Цветан Цветанов, твърди ПИК.

Нас сходна длъжност ще е и бившата зам.-министърка на спорта Ваня Колева, която се прости с поста си покрай скандала с евтино закупени апартаменти в луксозната кооперация на „Артекс“ в Изток. Цветанов е кум на Ваня Колева и тяхната близост продължила и след разжалването им в ГЕРБ. Нейният мъж също щял стане част от ръководството на Цветановата партия.

Близката дружба между политик и певец датира още от времето, когато Цветанов измъкна Веско Маринов от прегръдката на БСП. Признателността си към тогавашния втори в ГЕРБ певецът беляза с незабравимия хит „Нашата полиция ни пази“ от времето, когато Цветанов бе вътрешен министър, а в него участваше мъжки балет с полицейски униформи.

Вчера деветима гербери от Плевен написаха кърваво писмо до ръководството на партията, в което се оплакват от областния координатор на ГЕРБ Мирослав Петров, поел местната структура в навечерието на местните избори. Мирослав Петров е известен като човек на Бойко Борисов, който се кандидатира и за кмет на града. Под силното влияние на Цветан Цветанов, който точно по време на тези избори започна подмолно да работи срещу Борисов и дори направи няколко медийни изявления, критикуващи кампанията на ГЕРБ, тамошните му приближени тихомълком работиха за сегашния кмет Георг Спартански. А сега тъкмо те обвиняват Петров и го клепат пред централата на партията, че влизал в колаборации с местните БСП и ВМРО, с която ГЕРБ управлява в коалиция.

Преди 2 седмици във Видин 50 гербаджии, сред които и бившата областна управителка Албена Георгиева, напуснаха партията със същите мотиви - че са недоволни от работата на областното ръководство на ГЕРБ начело с депутата Владимир Тошев. Местни хора разказаха пред ПИК, че за да се стигне дотук, Цветан Цветанов е положил доста усилия да насъска протежетата си срещу ГЕРБ , като им обещава примамливо бъдеще чрез новата му партия.

Низвергнатият бивш заместник на Бойко Борисов гради такива сценарии и в Казанлък, където кметицата трети мандат Галина Стоянова също му е изключително приближена. Както и в Благоевград, където изгубилият местните избори Атанас Камбитов (заради клип с лепната банкнота на чело и пура в уста на ритмите на чалгата „За крадец не ставаш сине“), вече работи с Цветанов за създаването на местна структура.

Цветанов е наточил зъби и в Кърджали. Причината е, че местните структури на ГЕРБ, чиито най-висш представител е председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, са се настроили срещу партията си заради думите на депутата от ДПС Йордан Цонев, че не е изключено в следващия мандат партията на Ахмед Доган да се коалира с ГЕРБ.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати