Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Веселин Марешки и Кръстина Таскова се отказаха от имунитетите си

Политика

Веселин Марешки и Кръстина Таскова се отказаха от имунитетите си

Веселин Марешки и Кръстина Таскова се отказаха от имунитетите си - Tribune.bg
Снимка:

Партията няма да бойкотира кворума в НС

И последните двама народни представители от общо шестима, за които главният прокурор Сотир Цацаров поиска сваляне на имунитети, сами са се отказали от тях. Веселин Марешки и Кръстина Таскова от „Воля“ са направили това днес.

Миналата седмица лидерът на ПП “Воля“ Веселин Марешки обяви, че двамата с Таскова обсъждат дали да не изчакат гласуване в зала на свалянето на имунитетите си, за да разберат откъде идва ударът срещу тях. Явно този вариант е отпаднал.

Веселин Марешки обяви днес и решението на ПП „Воля“ да не бойкотира заседанията на парламента, за да се приеме най-важният закон на страната, а именно бюджетът за следващата година.
„Ние от „Воля“ продължаваме да искаме оставките на вицепремиерите Каракачанов и Симеонов“, коментира в кулоарите Веселин Марешки.

Той допълни, че не е в стила на депутатите от „Воля“ да се крият в кулоарите на НС и да бягат от отговорност.

„Воля“ няма да бъде политически рекетьор, защото сме наясно, че в най-отговорния момент, когато се приема бюджетът на страната, в който има някои добри страни с увеличаване на доходите на учители, пенсионери, много повече пари за здравеопазването, ние не можем да абдикираме от отговорност“, категоричен е той.

Веселин Марешки изтъкна, че партията няма да се държи като второразряден отбор в политиката, защото после симпатизантите ще му поискат отговорност на изборите.

Текст: Моника Гаджанова


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети