Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Веселинов настоява да не се затварят малките нехранителни магазини, а да се въведат правила

Политика

Веселинов настоява да не се затварят малките нехранителни магазини, а да се въведат правила

Снимка:

Затварянето ще доведе до струпване на хора в хипермаркетите, опасява се депутатът

„Тези, които горяха преди месеци маски, дано са наясно, че изгориха работата на стотици хиляди хора. В навечерието на второ затваряне на държавата сме и имам лошото предчувствие, че същата липса на самодисциплина ще го направи не толкова ефективно, колкото очакват лекарите, които го инициират“. Това написа в социалните мрежи депутатът от ВМРО Искрен Веселинов.

Той предупреждава, че ще платим висока икономическа цена, затова е добре всичко да бъде премислено в детайли, а не на едро. Веселинов изразява надежда Щабът и икономическият екип на правителството да обмислят всички аспекти на решението.

Ето какво предлага Веселинов.

„1. Да се прецизират обектите подлежащи на затваряне. Не виждам особен смисъл например то да важи за нехранителните магазини. Ако съм решил да правя ремонт и ми трябва боя, ако е затворена кварталната железария, ще ида в хипермакета. Ако е затворен кварталния магазин за детски стоки и ми трябват памперси - пак в хипермаркета. Ако е затворен магазинът за техника, а ми се повреди тостерът например - пак в хипермаркета. и т.н. Вместо да струпваме хора на едно място, нека въведем правила за брой клиенти съобразно площта на магазина и ще пощадим десетки хиляди работни места. Същото важи за сладкарниците и заведенията за бързо хранене, които могат да работят само от щанд - без да се допуска задържане на посетители.

2. До петък да се обяви ясен пакет мерки за подкрепа на потърпевшите (работещи и бизнес), които остават без доходи, а имат да плащат кредити, наеми, данъци, самоосигуряват се и т.н.

Без това усещането за лутане ще се засили, а готовността да се спазват мерките ще намалее. Накрая, тези които са саботирали най-много, ще обявят или, че мерките са закъснели, или че правителството се е провалило отново, или (ако все пак преборим епидемията), че КОВИД няма, а е измислица на медиите и световните господари...“  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още