Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Веселинов: Не е имало по-голямо ограбване на народа от управлението на Кирчо и Кокорчо

Политика

Веселинов: Не е имало по-голямо ограбване на народа от управлението на Кирчо и Кокорчо

Веселинов: Не е имало по-голямо ограбване на народа от управлението на Кирчо и Кокорчо - Tribune.bg
Снимка:

„Освен, че имаме много идеи за справяне с кризата, ние ги предлагахме на компетентните институции. Не е имало по-голямо ограбване на българския народ чрез инфлацията и помпането на монополи от управлението на Кирчо и Кокорчо“.

Това заяви Искрен Веселинов, съпредседател на ВМРО, пред бТВ.

Веселинов каза, че не сме имали друго управление, което да генерира по-голяма инфлация спрямо средната. „Имаме близо 3 млрд. лв., които „Лукойл“ генерира за наша сметка, имаме около 500-600 млн. лв., които посредниците на газ трябваше да усвоят, същевременно в енергетиката енергийните олигарси и търговци си разпределиха 2 млрд. лв.“, подчерта той.

Веселинов обясни, че това ограбване на българския гражданин се дължи на некадърното управление на правителството на Кирил Петков и Асен Василев.

Съпредседателят от ВМРО обясни, че когато инфлацията изяжда пенсиите това не е добро. „Идеята за безплатните детски градини е на ВМРО, увеличението на пенсиите също“, подчерта той и добави, че всичко, с което се хвалят в момента партиите е започнато от ВМРО.

Веселинов уточни, че към всички формации, които се определят за българофилски са добре дошли за разговори. „Говорим за формациите, които отстояват българските интереси, защото имаме формации, които зависят от други – американско посолство и Брюксел“, обясни той.

Съпредседателят от ВМРО обясни, че са провели предварителни разговори с няколко патриотични и консервативни партии, които отстояват българския интерес, но изборите са дошли доста бързо.

„Не може да загърбваме нашия национален интерес, заради други интереси“, категоричен е Веселинов. Той предупреди, че поради действията на досегашното правителство македонизмът все още може да влезе официално в ЕС. „Ние искахме да се уточни историческата рамка преди да се говори за малцинства и мнозинства“, подчерта той.

„Лукойл мами държавата със съдействието на предишното правителство. Тази схема е работила с години“, заяви Веселинов и добави, че докато те са били в управлението е имало много по-големи измами и са били заети с тях.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети