Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Веселинов: С ГЕРБ ще решим въпроса за детските надбавки, интересите на лекари и полицаи

Политика

Веселинов: С ГЕРБ ще решим въпроса за детските надбавки, интересите на лекари и полицаи

Снимка:

Обединихме се около мнението, че всички български деца трябва да получат държавна подкрепа, каза зам.-председателят на ВМРО

„Спорът ни с ГЕРБ за детските надбавки предизвика голям интерес и затова се радвам да споделя с вас, че сме на път да го решим по начин, който защитава интересите на всички български деца, а и на полицаи и лекари. При това без да противопоставяме различните групи.“ Това съобщи във Фейсбук зам.-председателят на ВМРО Искрен Веселинов.

Преди ден от ВМРО заявиха, че няма да подкрепят критерия за детските надбавки. Държим всяко българско дете да получава държавна подкрепа, категоричен беше вчера депутатът.

Днес Веселинов обясни, че е проведен конструктивен разговор с министъра на финансите Кирил Ананиев. „Обединихме се около мнението, защитавано от ВМРО, че всички български деца трябва да получат държавна подкрепа. Вървим към втория вариант, предложен от мен преди няколко дни - тези от семейства с ниски доходи да бъдат подпомагани чрез ЗСПД и т.нар. детски надбавки, а всички останали да получат данъчни облекчения в същия размер - т.е възможност родителите да намалят с 4500 лв. годишната си данъчна основа за всяко дете, респективно в резултат по 450 лв.годишна подкрепа“, обясни Веселинов.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още