Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Веска Ненчева, БСП: Изпълнителният лист от областния управител е нарушение на закона и провокация

Политика

Веска Ненчева, БСП: Изпълнителният лист от областния управител е нарушение на закона и провокация

Появилата се вчера информация, че служебният кабинет гони БСП от сградата на “Позитано“ Веска Ненчева обясни в ефира на Бг он еър:

 „Имам информация за изпълнителен лист в размер на 250 хил. лева за наем, които БСП не дължи. По силата на Закона за партиите, който приехме 2019 г., парламентарно представените партии и партиите с над 1% присъствие, не плащат наем на помещенията и сградите. До този момент БСП плаща всички наеми на сградата на “Позитано“20, плюс консумативи за ток, вода и всичко останало. В един момент се появява този изпълнителен лист, който дори не стигнал до централата и то с наем, начислен след 2019 г. Хубав или лош, това е законът и този изпълнителен лист е в противовес с него“, коментира тя като добави, че след приемането на закона левицата продължава да плаща всички разходи по ток, вода и консумативи и определи това действие като провокация и атака срещу БСП. По темата Веска Ненчева каза още, че министър-председателят Стефан Янев трябва да поиска оставката на областния управител.

„За пореден път декларираме, че кандидат-президентската двойка на БСП са Румен Радев и Илияна Йотова. Тук нямаме нито разнопосочност на действията, нито на мненията и всичко онова, което трябва да направим и зависи от нас като политическа партия, ще се случи в тази кампания. Смятам, че водещото в кампанията за президент трябва да бъде добронамереният тон, той трябва да бъде демонстриран от всички. Не трябва да говорим за противопоставяне, а за конкретизиране на политики, както при парламентарните избори, така и при президентските.“

В предаването “България сутрин“ тя припомни, че още през 2016 г. Румен Радев и Илияна Йотова са били кандидатура с пълната подкрепа на БСП и левицата никога не е бягала от тази отговорност.

Като водач на листата на “БСП за България“ за Пловдив-област Веска Ненчева посочи приоритетите на левицата за областта: „Проблемите за областта не са по-различни от тези в цялата страна. Един от приоритетите, разбира се, ще е социалната политика. Ако ние не подсигурим спокойно, нормално и достойно съществуване на българите, за какво се борим? За нас приоритет винаги са били пенсионерите, но БСП поставя акцент и върху младите хора и семейства, и малките деца.“ Тя припомни, че в 46-то Народно събрание БСП успя да постигне майчинството за втората година да бъде изравнено с минималната работна заплата.   

 

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема