Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Ветото на президента върху Закона за енергетиката влиза отново за разглеждане в Народното събрание

Политика

Ветото на президента върху Закона за енергетиката влиза отново за разглеждане в Народното събрание

Ветото на президента върху Закона за енергетиката влиза отново за разглеждане в Народното събрание - Tribune.bg
Снимка:

Депутатите ще направят втори опит да обсъдят ветото на президента върху промените в Закона за енергетиката, които предвиждат излизане на битовите потребители на свободния пазар на ток от 2026 г. В края на октомври - в последния работен ден на първия тур на местните избори, по инициатива на ГЕРБ-СДС и ДПС беше свикано извънредно заседание на парламента заради ветото, но от ПП-ДБ, "Възраждане" и БСП бойкотираха заседанието и то се провали поради липса на кворум.

Държавният глава върна за ново разглеждане закона, с мотива, че "стандартът на живот на мнозинството от българските граждани остава най-ниският в Европейския съюз, а предвидените промени биха могли още повече да затруднят именно хората, които и без това трудно посрещат базовите си житейски разходи", припомня БНР.

Депутатите ще гласуват още доброволен финансов принос от 60 000 евро за Украйна.  Народните представители ще проведат първо гласуване на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за закрила на детето, внесен от Тошко Йорданов и група народни представители, както и първо гласуване на Законопроект за изменение на Закона за филмовата индустрия, внесен от Радомир Чолаков

Шестима министри ще участват в редовния парламентарен контрол. Първи ще отговаря министърът на правосъдието Атанас Славов, а най-много въпроси - 7, има към министъра на регионалното развитие Андрей Цеков.

Поради "неотложни ангажименти" в контрола няма да се включат министърът на финансите Асен Василев, на отбраната Тодор Тагарев и на вътрешните работи Калин Стоянов. Министрите на културата, екологията и земеделието ще отсъстват заради командировки в чужбина.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети