Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Вежди Рашидов: Ердоган даде съгласие София да е медиатор между ЕС и Турция

Политика

Вежди Рашидов: Ердоган даде съгласие София да е медиатор между ЕС и Турция

Вежди Рашидов: Ердоган даде съгласие София да е медиатор между ЕС и Турция - Tribune.bg
Снимка:

Поисках от Ердоган разрешение България да бъде домакин на среща между Европа и Турция. Той даде своето съгласие. Това заяви председателят на парламента Вежди Рашидов след срещата си с турския президент в Истанбул.

 Говорихме още по темата за опазване на културните ценности на територията на двете страни. Щом има правителство да бъдат сключени и нови договори, посочи Рашидов. Помните при Бойко Борисов имахме общи заседания на двете правителство, взимаха се общи решения, посочи той и добави: Сега като сме домакини на тези разговори за миграцията, ще седнем отново на една маса и ще работим за консенсус.

Най-важното сега е, че се прие България да е посредник между Европа и Турция. Все още обаче няма срокове и няма точна дата.Президентът Радев занимава за Бюксел на 8 и 9 януари за среща на върха, след което ще бъдат уговорени конкретни дати, заяви още Рашидов.

Президентът на Турция Ердоган прие по обед председателя на българския парламент Вежди Рашидов, който е на тридневно официално посещение в южната ни съседка по покана на председателя на Великото национално събрание Мустафа Шентоп. На срещата е присъствала и председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова, съобщи Епицентър.

Разговорът е започнал малко след 12.00 ч. и е продължил близо час.  Обсъдени са въпроси за развитието на взаимоотношенията между двете страни, както и проблемите, свързани с мигрантската криза.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати