Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Вежди Рашидов: Ако има нови избори, има опасност от по-голяма революция

Политика

Вежди Рашидов: Ако има нови избори, има опасност от по-голяма революция

Вежди Рашидов: Ако има нови избори, има опасност от по-голяма революция - Tribune.bg
Снимка:

„Станахме свидетели на нещо много грозно - коалиционни партньори се наричат мутри и корумпирани. Има личностна фиксация към Гешев. Не можаха да го свалят, защото беззаконието не е политика. Той ги победи със закони“

„Ако има нови избори, има опасност от по-голяма революция, търпението на хората се изчерпа. Липсата на разум ще направи доста повече бели. Омразата ражда нова омраза, а това няма край. Когато кажеш България, трябва всички да знаят, че ние като политици работим за тях. Да сведем глави и хората да знаят, че работим за тях и за големите национални цели. Дърленето нищо не значи. Няма значение дали един харесва друг, няма да се женим. За българския народ сме женени завинаги”, каза по Нова нюз  депутатът от ГЕРБ Вежди Рашидов.

„Прекалено далеч отидохме в разделението и омразата. България е на всички, независимо от нашите убеждения, затова трябват мъдрост и смирение. Да говориш за корупция без доказателства е слабост в политиката. Няма прокажени партии, няма доказана корупция в ГЕРБ. Станахме свидетели на нещо много грозно - коалиционни партньори се наричат мутри и корумпирани. Има личностна фиксация към Гешев тип „стани да седна”. Не можаха да го свалят, защото беззаконието не е политика. Той ги победи със закони. Фиксацията не е политика”, заяви той.

Депутатът заяви, че промени се правят в живота на хората, а бившите управляващи въртят една и съща мантра: „Какво искат да променят? Какво ще ми променя на мен – на 70 години. Талантът ли - те са бездарни, характера ли- не няма да стане. А те какво са сътворили – нищо. 100 пъти Делян Добрев обясни как се перчат на руснаците, а продават руски газ. Аз минах на климатици, а това ми струваше кофа с пари заради тези две момченца”, каза Рашидов.

Според него липсва реформа в съдебната власт, за да има правосъдие и правда.

„Промяната на системата е революция, другото е да си подхвърляме яйца. Така че да сведат глави - иначе ще има мантра - бездарието не е порок, но е свинщина. Управлението на кабинета „Петков” ни направи врагове на Русия. Много сме мънички да им се „дръвчим”. Можем да имаме позиция, без да го правим. Ако има нови избори, не е добре за България. Липсата на разум ще направи бели, а омразата поражда омраза и няма да има край”, смята Рашидов.

Депутатът обяви, че не иска отново да влиза в министерство на културата.  „Имам работа в ателието си. Заклевам се – Не”, каза категорично най-възрастният депутат в 48-ия парламент.

„Завърнах се в политиката, защото се нагледах на инфантилност, бездарие и наивност. Борисов никога не ме е отпращал от ГЕРБ. Загубихме Пловдив, искахме да си го върнем и реших да помогна. Сега Борисов се зарадва, че ще вървим заедно”, разкри Рашидов.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети