Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Вежди Рашидов: Борисов и Караянчева се разбраха и си простиха

Политика

Вежди Рашидов: Борисов и Караянчева се разбраха и си простиха

Вежди Рашидов: Борисов и Караянчева се разбраха и си простиха - Tribune.bg
Снимка:

Правителството ще отпусне 30 млн. лв. повече за култура, напомни депутатът

Бойко Борисов и Цвета Караянчева се разбраха, има грешка има и прошка, коментира пред БТВ председателят на парламентарната комисия по културата и медиите Вежди Рашидов.

„Тя и на мен не ми говореше известно време“, призна скулпторът.

Той определи като „абсолютно недопустимо“ изтичането на записи от дома на премиера.

„Той може да говори в дома си каквото си поиска“, смята Рашидов. Депутатът от ГЕРБ последно се е срещал с премиера преди една седмица, за да обсъдят проблеми на културата у нас.

„Правителството ще отпусне 30 млн. повече за култура“, напомни Рашидов. Той отказва да тревожи Борисов в момента, защото „сигурно на премиера не му било до него“.

Скулпторът разкри, че занапред най-вероятно няма да е действащ политик, тъй като искал да остане в ателието си, където е прекарал по-голямата част от живота си.

По думите му министърът на културата Боил Банов трябва да се събуди и да потърси сметка от протестиращите за яйцата и доматите по сградите и паметниците на културата.

„Искам да видя какво улицата предлага като послание. За съжаление институциите от страх не работят. До днес 100 пъти да съм глобил инициаторите, които хвърлят павета и яйца по паметници на културата“, изтъкна Рашидов. Според него сред интелектуалците, подписали призива за оставка на правителството, има потърпевши, но има и такива, които са консумирали блага от държавата.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (3)

Stefan *
Всъщност, патакламата с ПКП, не само не засегна премиера, но го и издигна.
Значи.
Какво оставя като есенция у прочелия такава новина?
1.Премиер министър бил нарекъл в частен разговор председателката на парламента с изключително обидни слова.
2.Тя остава на поста си.

Тъпите парчета, първосигнално се възмутиха и на двамата, но повече на Караянчева. Тя трябвало дълбоко да се възмути, ако била имала достойнство.
Тези хора бъркат достойнство с гордост. Именно умението да се въздържиш от обида, те прави достоен. А всеки боклук може да се нацупи. Дори мравката се обръща да ухапе, като е настъпена.

Добре де, ние с насекомите ли ще си мерим достойнството?

Гракнаха отгоре й, колко е тъпа, проста и видите ли кърджалийска, все едно в Кърджали са втора ръка хора или пък те са от френската ривиера.
Особено гнусно бе лицемерието им, като уж благопристойно заместват думата Путка с каквото там можете да си римувате по избор – тутка, кутка, дудка…
26.10.2020 10:29 / Отговор
Stefan *
Лицемери, рожби ехиднини, кога ще ви узреят празните кратуни, че отговорният човек може да преглътне обида, в името на голяма цел, именно защото е достоен? Достоен за небето, не за фалшивите ви ценности и мним морал.
Аз пък, до този случай, дори не подозирах съществуването на госпожа Караянчева.

А и Борисов излезна победител. Защото показа, че държат на него.
Упрекващите папагали са свикнали жените им са ги напускат при първата несвършена работа. Ами, така е, като нямаш достойнства, лесно те ритат и оставят.
Но ако си печен, намират основание да останат с теб, Въпреки, Напреки, и Секак, даже са щастливи от компанията ти.
Но това отровителите от триото няма как да го знаят. То, мъж не е само да антропологични белези. Искат се качества, които на тях определено им липсват. И затова лаят като кучета.
Но така е, ако керваните спираха поради облайващите ги псета, нямаше да го бъде Пътят на коприната.
26.10.2020 10:43 / Отговор
Mihaela Банов е безотговорен като министър. Да го сменят! Не може да се рушат паметници на културата и той да се спотайва.
Браво на пловдивският съд! Само там глобиха метежници,които според закона нарушават реда и паметници. Аз ако ходя и хвърля яйца срещу президентството ще ме осъдат!
26.10.2020 13:12 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети