Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Вежди Рашидов: Не си играйте с етническия модел. Опасно е. Дайте да правим нация всички заедно

Политика

Вежди Рашидов: Не си играйте с етническия модел. Опасно е. Дайте да правим нация всички заедно

Вежди Рашидов: Не си играйте с етническия модел. Опасно е. Дайте да правим нация всички заедно - Tribune.bg
Снимка:

„Слушам какво се говори, но всички изпускате един много важен факт – кое наложи да се роди партия на етническа основа? Младите не помните Възродителния процес, това беше насилствено и грозно нещо. Този акт провокира навремето хората да търсят правата и свободите си, оттам ДПС“.

Това коментира пред БНТ Вежди Рашидов.

„Аз защитих Делян за Магнитски, защото това е дъвка. А каквото съм имал да кажа за него, съм го казвал. Но от тази битка сега никой няма полза, ще се омърси общото пространство. ДПС беше мощна сила, когато беше единно. И е факт, че опази етническия мир. Аз съм човек преименуван. Не мога да изисквам целият българския народ да ми се извини, хората не са виновни. Не са виновни, че една шепа хора във властта тогава са го решили. Неслучайно аз не съм от ДПС. За да покажа, че можем да се интегрираме и другаде. За това застанах зад Бойко“, разказа бившият министър на културата.

Той не е съгласен с декларацията на Ахмед Доган.

„Ами нали той си го сложи Пеевски. Извинявайте, ама и така не се прави. Дали Пеевски има влияние в съдебната система? Нямам представа. Това, което мога да кажа е, че преди да стана депутат от ГЕРБ, ДПС ми прати НАП да ме проверява да търсят с нещо да ме компрометират. Апелирам и към Доган и към останалите – не си играйте с етническия модел. Опасно е. Дайте да правим нация всички заедно“, призова Рашидов.

Не е въпросът за правителство, то и сега има правителство, подчерта той.

„Въпросът е какво ще прави това правителство. При президентска република политиците ще загубят властта. Държавата трябва да се моделира от талантливи хора. Народът е като пластилин – едно е ако той се моделира от бездарник, друго от талантлив човек. Малък народ сме – 20 милиона Истанбул се управлява от един кмет. Ние сме 6 и имаме кметове, съветници, депутати…“, обобщи той.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Вежди Рашидов
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети