Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Вежди Рашидов: Ще гласувам за Ваня Григорова

Политика

Вежди Рашидов: Ще гласувам за Ваня Григорова

Вежди Рашидов: Ще гласувам за Ваня Григорова - Tribune.bg
Снимка:

„Ще гласувам за Ваня Григорова! Това е моят по-добър избор за по-добра София! Това са първите избори, когато аз съм свободен гражданин и не съм член на партия, в която винаги човек има и малко зависимост, и малко лоялност, и малко колегиалност към екипа.“ Това заяви бившият председател на Народното събрание Вежди Рашидов.

„За първи път от много години на 29 октомври отидох на избори като свободен артист. Знаете, че напуснах и ГЕРБ, и парламент – всичко, за да поема свободния път на свободен творец. И тогава изборът става много по-труден и взискателен - изправих се пред дилемата да видя кой е този, който ще бъде моят фаворит или моят избраник. За съжаление тогава такова лице не видях.

Ужасих се и от още един факт. Истинските българи, с които сядаме да говорим за избори, казват 90% едно и също: „Този не ми е симпатичен”. Ние правим по най-лошия начин избори - не по онова, което е необходимо на града ни, а по онова, което е лицеприятно и симпатично. Това е грешен подход!“, заяви още Рашидов.

Той припомни, че е бил четири години общински съветник по времето на Софиянски, бил е и с Вили Лилков заедно в Общинския съвет. Познава част от проблемите на един град с цялото му градоустройство, урбанизация, с всичко, което в един град като организъм съществува. Това е тежък организъм със съдбите на хиляди-милиони хора.

„Затова моят избор на тези местни избори беше труден. Единственото, за което аз гласувах на първия тур, беше за общински съветници“, сподели Рашидов.  

„Но при предстоящия балотаж в неделя сме изправени пред дилемата да направим важния си избор сред всичките тези политически, инфантилни заигравания. И често на важния си избор хората разсъждават грешно – от малкото зло, да изберем по-малкото. Злото е само зло. То няма други измерения“, каза още Рашидов.  

Той допълни, че в неделя на балотажа неговият избор, освен че е труден, освен че от двете злини трябва да изберем по-малката, този път смята да избере по-добрата част – не на злото, а на мисленето, на желанието, на разбирането и моженето.

„Дай Боже, водещ в екипа, който ще бъде създаден, да бъде разумът -  новият кмет да повлече екипа да работи за града, да мотивира екипа си.

Защото идват едни хора манекени, всезнайковци.

И други, които вместо да поемат вината върху себе си за това дередже, казват, че щели да спасяват София от спасителите на София. Това много отдавна го казах на тези момчета, който ходеха с един фотоапарат и дебнеха да снимат всяка дупка по Ларгото. Утре, ако тръгнем да дебнем техните дупки, те няма да могат да закърпят нито една – просто не знаят как става това“, каза още той.

„Затова моят избор на балотажа в София откровено ще бъде за Ваня Григорова. Тази девойка натрупа много опит в „Подкрепа“, много добре познава проблемите на хората, като жена има отношение към детските градини и т.н. Григорова е едно момиче, разбиращо проблемите, ще ги опознае още повече в бъдеще, но най-харесвам в нея желанието и амбицията да прави нещо. И ако това се случи, аз ще се радвам, че изборът ми е бил правилен.

Ще гласувам за Григорова, защото съм уморен от лъжите на тези млади хора от ПП-ДБ. От улицата да управляваш държава – не става, няма начин! Всички тези хора са в управление от две и кусур години. Кирил Петков е в управлението не от вчера, кажете ми поне едно нещо направи ли?

"Спаси София” бяха в управлението на София дълги години – имат ли една инициатива, освен критиката? Не. В София трябва да се гради, а не от сутрин до вечер някой да ломоти само колко е кофти, то кофти е, защото никой нищо не прави за града ни.

Така че Ваня Григорова е моят избор. Аз ще гласувам за нея! Това ще бъде моят по-добър избор за по-добра София!

И още нещо - винаги ще бъда към групата, която ще похвали Фандъкова. Лоша или добра, тя беше един успешен кмет, жена”, категоричен е Рашидов. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети