Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Вежди Рашидов: Време е за реформа в обществените медии

Политика

Вежди Рашидов: Време е за реформа в обществените медии

Снимка:

Депутатите приеха бюджета на БНТ, БНР и БТА

При дискусиите за бюджета на обществените медии – БНТ, БНР и БТА, председателят на комисията по култура в НС Вежди Рашидов посочи, че е време за реформа в тях. „Те се управляват от трима генерални директори, които имат по трима заместници всеки. Седем журналисти цяла година са в Министерски съвет и отразяват работата на кабинета“, каза Рашидов. Според него тези медии се финансират и отвън, а не само от държавния бюджет, изпълняват и други функции.

„Ще направя много широк дебат за правилата и бъдещето на обществените медии и след това ще говорим за пари, защото парите не винаги служат на обществото“, посочи Рашидов.

Иван Ченчев от БСП изтъкна, че тези медии са недофинансирани и има опасност да разпространят „фалшиви новини“.

Според Тома Биков от ГЕРБ този дебат трябва да се води в рамката на националната сигурност. Според него обществените медии работят обективно. Особено БНТ е най-критична по отношение на управлението, посочи той. Депутатът определи това като доказателство, че няма намеса в работата на обществените медии. „Автоматичното увеличение на бюджета на обществените медии няма да реши въпроса с разпространението на „фалшиви новини“, коментира той.

Държавната субсидия за следващата година на БНР е 44.3 млн. лв., на БНТ - 67.7 млн., а на БТА - 5.1 млн. лв.

Автор: Моника Гаджанова  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още