Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Вежди Рашидов към БСП: В пленарната зала има ненужен дебат

Политика

Вежди Рашидов към БСП: В пленарната зала има ненужен дебат

Вежди Рашидов към БСП: В пленарната зала има ненужен дебат - Tribune.bg
Снимка:

Отпускат 41 млн. лв. за българското кино

В пленарната зала има ненужен дебат, изтъкна пред журналисти председателят на Комисията по културата и медиите Вежди Рашидов по време на брифинг в Народното събрание. Така Рашидов коментира защо представителите на БСП в Комисията по културата и медиите не са на брифинга за Закона за филмовата индустрия. Според него в пленарна зала „се играят игри“. "Винаги е било така. Колегите трябва да са повече вътре, иначе благодаря и на тях за тази всеотдайност, с която работихме", коментира Рашидов.

„Показахме, че намирането на политическо съгласие дори в толкова нервни времена, е възможно, когато имаме добра обща кауза“, изрази задоволството си по приемането на Закона за филмовата индустрия и народният представител от ДПС Велислава Кръстева. Тя подчерта, че това е един модерен закон, станал възможен, „когато има една добра обща кауза“.

„Със Закона за филмовата индустрия приехме не да свиваме бюджета - никога за българското кино не е имало толкова пари“, допълни я председателят на парламентарната комисия по култура и медии Вежди Рашидов. Той изтъкна още, че е имало видеовръзка с Н.Пр. Херо Мустафа.

"Благодаря й за подкрепата за законопроекта. Имаме списъци от подкрепа за този законопроект от близо 100 творци", уточни Рашидов. Той направи анализ и на дейността на ръководената от него комисия.

"Над 40 законопроекта са прекарани през Комисията за култура и медии. Никак не е малко", похвали се Рашидов.

"Следя световната и европейската култура. Навсякъде тежката COVID криза, навсякъде и във всичко се свиват бюджетите, включително и в културната среда. Трибунката я правим, за да ви кажем - в такава тежка пандемия и криза, българското правителство и българския парламент приехме не да свием бюджета, безпрецедентните 41 млн. за българско кино. Никога не е имало толкова много пари. Дълго работихме за това", увери Вежди Рашидов. Той обяви, че законът не се прави против нещо, а се прави да се осъвремени законодателството.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети