Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Вежди Рашидов: Жалко, по подобни причини напуснах предишния парламент, ние се подиграваме с хората

Политика

Вежди Рашидов: Жалко, по подобни причини напуснах предишния парламент, ние се подиграваме с хората

Вежди Рашидов: Жалко, по подобни причини напуснах предишния парламент, ние се подиграваме с хората - Tribune.bg
Снимка:

„Жалко. По подобни причини напуснах предишния парламент, но … Аз съм оптимист човек, надявам се резултатът утре да е по-добър за хората, защото не става въпрос за политиците, а става въпрос за българската държава“. Такъв коментар направи Вежди Рашидов от ГЕРБ-СДС, който днес беше председател на Народното събрание в качеството си на най-възрастния новоизбран депутат. За първи път в българската история – в края на тържественото първо заседание на 48-ото Народното събрание, партиите не съумяха да изберат председател на парламента. 8 часа не стигнаха на народните избраници да излъчат „първи сред равни“, който да ръководи заседанията на Народното събрание.

На въпрос защо депутатите не успяват да стигнат до консенсус, той отговори следното:

„Когато хората мерят личното си его, а не мислят за обществото и не свеждат глава пред него, това се получава“.

Попитан дали е оптимист за този парламент, той заяви:

„Затова приех да вляза отново в парламента, защото съм оптимист, защото много искам да има бюджет, да се приемат закони. Вижте, аз няма да забравя, на България й трябват доста закони, за да може да вземе поне едни средства. Ние сме на дефицит. Знаете, целият народ имаме нужда от пари. Лично аз, мога спокойно да ви кажа, че като шеф на Комисията по култура бях вкарал 40 законопроекта и поправки, а те трябва да се направят“.

Рашидов смята, че всички трябва да отстъпят в тази ситуация. Според него обаче е унизително стъпка назад да се иска от победителя в лицето на ГЕРБ-СДС.

„Аз казвам всички да отстъпят през диалога, през разбирателството. Защото всичко това е създадено, за да няма диалог. Вие сме интелигентни хора. Сещайте се защо има пет кандидати, примерно“, отбеляза той.

На въпрос дали ако е знаел, че така ще се развият нещата, е щял да се върне в парламента, Вежди Рашидов отговори така:

„Откровено, не. Тъжно е всичко, което се случва. Не исках така да си ходя от един парламент, в който думата „народ“ почти няма да присъства“.

В края на заседанието днес Рашидов съобщи, че е получил СМС от актьора Христо Мутафчиев, който гласи „Нормални ли сте?“ и предупреждение за протести. „Той е един горям актьор, той работи с чувствителността си и много правилно го казва това. Той също недоволства от цялата тази история – ние се подиграваме с хората“, коментира още доайенът на 48-ото Народно събрание.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати