Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Вигенин: Нормално е, ако се стигне до втори тур на избора за председател на НС, да подкрепим Никола Минчев

Политика

Вигенин: Нормално е, ако се стигне до втори тур на избора за председател на НС, да подкрепим Никола Минчев

Вигенин: Нормално е, ако се стигне до втори тур на избора за председател на НС, да подкрепим Никола Минчев - Tribune.bg
Снимка:

Няма практика председателят да е от най-голямата парламентарна група

„Ще се постараем да е полезен парламентът, колкото и да е кратък или дълъг животът му. Трябва да стартираме работата по бюджета, Планът за възстановяване и мерките за зимата”, каза на влизане в НС Кристиан Вигенин, който е кандидат на БСП за председател на парламента.  

„В ситуация като тази, в която няма ясно формирано мнозинство, освен това няма практика председателят да е от най-голямата ПГ, а по-скоро да е от управляващото мнозинство. Тъй като няма ние решихме с оглед не конфронтационното поведение председател да е от по - малките парламентарни групи”, подчерта той.

„Нормално е, ако се стигне до втори тур с други кандидати, ние да подкрепим партия, в която сме били в коалиция. Това е Никола Минчев. Друг аргумент- той беше свален в предишния парламент с гласовете на 4 партии, 3 от които имат мнозинство. Ако някоя от тези партии не промени отношението си, той няма как да бъде избран”, подчерта Вигенин. Той каза, че има неща, които тръгват трудно, но се надяват НС да има по-дълъг живот, защото има важни теми за решаване.   


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати