Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Вигенин: Нова лява партия с Мая Манолова под крилото на Радев е спекулация

Политика

Вигенин: Нова лява партия с Мая Манолова под крилото на Радев е спекулация

Вигенин: Нова лява партия с Мая Манолова под крилото на Радев е спекулация - Tribune.bg
Снимка:

„Слуховете за нова лява партия под крилото на президента Радев са „просто спекулации. Вероятно част от хората, чувстващи се леви по някакъв начин, виждат пространство, в което да се инсталира нов проект. Аз такова пространство не виждам, но в крайна сметка всеки може да опита“, заяви заместник-председателят на НС от БСП Кристиан Вигенин в „Лице в лице“.

„Струва ми се, че проект, оглавен или иницииран от Мая Манолова, няма особена перспектива. Това го показаха и последните избори. Не очаквам обаче президентът да се занимава с партийно строителство особено сега“, каза Вигенин.

„По време на изборите „Продължаваме промяната“ и президента си бяха полезни и си подаваха топката, но към днешна всяка институция си е стъпила в правомощията. Има едно еманципиране на „Продължаваме промяната“, което е неизбежно, защото по Конституция изпълнителната власт има повече правомощия“, смята Вигенин.

По повод поклонението на президента Радев на Мемориала на жертвите на комунистически режим, Вигенин заяви: „Мисля, че присъствието му там е опит да даде силен знак, нека той да каже какъв. Поне в социалните мрежи снимката бе придружена с послание за помирение. Може би той цели да даде знак и никога повече да не воюват срещу българи. Очаквам да регистрира такова присъствие и на други дати и паметници, свързани с антифашистката съпротива“.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети