Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Вигенин обяви групата за преговори между БСП и ПП

Политика

Вигенин обяви групата за преговори между БСП и ПП

Вигенин обяви групата за преговори между БСП и ПП - Tribune.bg

Кристиан Вигенин обяви контактната група, която ще преговаря с формацията на Кирил Петков и Асен Василев от името на БСП.

В нея влизат самият Вигенин, лидерката в оставка Корнелия Нинова, Ирена Анастасова, Атанас Зафиров и Христо Проданов.  

Основните политики, които социалистите ще защитават са в социалната сфера, подобряване на качеството на живот, борба с бедността, преизчисляване на пенсиите.

Социалистите ще настояват за реформа в здравеопазването, образованието, икономика, енергетика, както и неизменната тема за съдебна реформа.

Предни Нинова ясно да се разбере, че няма да допусне компромиси по темата със Северна Македония, както и Истанбулската конвенция.

В същото време на „Позитано“ 20 тече подписка, която е по инициатива на 64 социалисти. В искането е разписано, че заседанието на НС ще се проведе присъствено от 14 ч във вторник. По устав такова може да бъде свикано освен от ръководството и от 1/3 от членовете на пленума, които са 183, съобщава „24 часа“.

Да се изтегли заседанието на червения конгрес, на който трябва да се констатира оставката на Корнелия Нинова, преди Коледните празници, а не на 22 януари, както предлага ръководството, а дотогава да бъде избран зам.-председател, който да изпълнява функциите на председателя, настояват социалистите от вътрешната опозиция.

Те предлагат да бъде избран и нов състав на контактната група, която ще води преговорите за формиране на мнозинство на промяната и дефиниране на приоритетите на ново редовно правителство.

Предлага се още да бъде свикано и Национално съвещание с участието на членовете на Националния съвет, на парламентарната група, на председателите на Общински и Областни съвети на партията, както и на червените кметове.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети