Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Вигенин: ПП трябва да спре да номинира министри. Ще стигнем на етап, на който бяха ИТН

Политика

Вигенин: ПП трябва да спре да номинира министри. Ще стигнем на етап, на който бяха ИТН

Снимка:

Кристиан Вигенин коментира слуховете, че му е предложен постът на външен министър.

„ПП трябва да спре да номинира министри. Ще стигнем на етап, на който бяха ИТН в 46-ото НС. Няма логика от една страна да казваш – няма да говорим за хора и за министри, а ще говорим за политики, а след това започваш да предлагаш имена за министри”, заяви зам.-председателят на БСП пред Нова Нюз.

„Корнелия Нинова би била добър председател на НС, но този въпрос не е обсъждан. Моето мнение е, че когато водим преговори по политиките и хората, които ще ги реализират, трябва паралелно с това да текат и разговори за хората, които ще реализират политиката в парламента“, подчерта той.

Според него Нинова е подала оставка сега, защото парламентарните избори бяха в неделя.

„Мисля, че отговорност за представянето на изборите се носи още в първите дни след вота. Това е логичен ход, когато партията постига такъв резултат. Той е изключително нисък - ние станахме четвърта политическа сила. Оставката на Нинова е подадена - освен, че е обявена публично, има и писмо до всички партийни структури. Има стъпки, които трябва да бъдат извървени“, заяви той.

Според  Вигенин подходът и коментарите за ситуацията с РС Македония изискват много задълбочено премисляне на българската политика и запознаване с реалностите и след това – предложения за техните решения. „Призовавам да не се правят прибързани заявления. Да не се проявява особена амбиция. В нашата програма искаме две неща. Първото е НС да потвърди парламентарния консенсус по темата Северна Македония. По този въпрос трябва да търсим максимално широко съгласие за българската политика”, категоричен беше той.

„Не е въпросът да продължаваме със същата политика и блокиране на преговорите. Но трябва да имаме широк консенсус и при всички случаи – това, което предстои като решение – трябва да отчита българския национален интерес и историческите реалности”, посочи зам.-председателят на БСП. И допълни: „Нека не прибързваме с едни лековати изявление“.  


Топ новини

виж още

Актуална тема