Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Вигенин: Социалистите не са разколебани, ще подкрепят Радев и на втория тур

Политика

Вигенин: Социалистите не са разколебани, ще подкрепят Радев и на втория тур

Вигенин: Социалистите не са разколебани, ще подкрепят Радев и на втория тур - Tribune.bg
Снимка:

Той потвърди, че оставката на Нинова е депозирана и е факт

Социалистите не са разколебани, ще подкрепят Радев и Йотова на втория тур, както го направиха на първия. 

Работим за победата им, увери Кристиан Вигенин - оттеглилият се председател на Националния предизборен щаб на социалистите – пред Нова телевизия

„Вярно е наистина, че с появата на новата партия шансовете и на БСП да постигне по-добър резултат на изборите намаляха. Това се видя с всички партии, с които се борехме за промяната в предишното Народно събрание и очевидно не успяхме”, каза още той.

По думите му благодарение на победата на „Продължаваме Промяната” сега имало шанс за „едно стабилно мнозинство на реалната промяна, в което БСП има всички възможности да участва”.

Вигенин обясни, че червените са единствената лява партия в това НС. 

„От тази гледна точка имаме възможността, ако подходим умно да прокараме и нашите идеи и принципи, както и да разширяваме влиянието си. Беше сложна година, но трябва да подходим с разум”.

„Добре е, когато си говорител на служебния кабинет да се въздържаш от коментари. Затова беше и емоционалната реакция на Нинова“, каза Вигенин в коментар за поведението на Антон Кутев.

„Може би Радев се обгражда с такива хора, защото не е видял солидна подкрепа от партията. Аз разбирам това, когато не можеш да си гарантираш 100 % подкрепа да търсиш хората, които биха го направили“. 

Според него думите на Нинова от вчера не водят до демотивация на социалистите, освен това било лично мнение. Вигенин обясни, че не било проблем на ПП, че са изсмукали гласове и от БСП, защото явно са намерили начин.

Вигенин потвърди, че оставката на Нинова е депозирана и е факт „При тези резултати, няма как“, опита се да разсея съмненията представителят на социалистите. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети