Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Вигенин сравни по-малките партии с „лилипутчета“, катерещи се по „снагата“ на президента

Политика

Вигенин сравни по-малките партии с „лилипутчета“, катерещи се по „снагата“ на президента

Вигенин сравни по-малките партии с лилипутчета, катерещи се по снагата на президента - Tribune.bg
Снимка:

В това число попадат Мая Манолова, Трио-то, Мир и Александър Томов-Лупи

„Има някои по-малки партии, които се опитват като лилипутчета да се покатерят по снагата на президента и да използват неговата популярност в тази кампания. Нека да не експлоатираме президента“, призова зам.-председателят на БСП Кристиан Вигенин пред bTV, очевидно визирайки Мая Манолова, Трио-то, ПП Мир и Александър Томов-Лупи.

На въпрос дали БСП ще застане зад кандидатурата на президента Румен Радев за втори мандат, Вигенин отговори, че социалистите приветстват неговото решение.

„Сега искаме да се фокусираме върху парламентарната кампания. Нашето партньорство с него ще продължи и когато дойде моментът, ще вземем нашето решение. Опитът да се вкарва клин между БСП и президента е безсмислен“, заяви Кристиан Вигенин.

Като водач на листата от кандидатите за депутати на БСП в Ямбол, Вигенин заяви: „Това до някаква степен е оценка за моята работа, за което благодаря.“ По думите му има много от активните хора в парламента, които отново са водачи на листи, а има и нови лица, които са доста интересни.

Пловдив е от районите, в които зам.-председателят на БСП очаква по-сериозна мобилизация. „Като втория по големина град е нормално лидерът на партията Корнелия Нинова да поеме отговорността да води листата там“, коментира Вигенин.

Честните и свободни избори са първа характеристика на всяка демокрация. Ако можем да ги проведем такива и резултатът реално отразява волята на българските граждани, можем да кажем, че сме направили стъпка напред, подчерта той.

За скандала с ОЛАФ и парите, които трябва да връщаме, Вигенин коментира, че не може да влезе в ролята на съда и да каже кой е виновен.

„Най-глупавото, което в момента прави ГЕРБ, е да се опитва да замаже нещата и да хвърля отговорността на президента. Има конкретни хора, които са извършили нещо нередно“, каза Вигенин и призова всеки да си носи отговорността.

„С едно отваряне на прозореца на джипката министър-председателят раздава десетки милиони. Само миналата година милиарди бяха раздадени без решение на парламента. Кой следи и защо тези разходи продължават да се правят по този начин“, попита Кристиан Вигенин.                                                                                                                                               


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (22)

Дундьо Един изявен ляв лилипут коментира други, които се тълпят около лилипута с фуражка. С настоящето не искам да обидя малките хора.
04.02.2021 11:52 / Отговор
Анастас #

ЛИЛИПУТИНКИ ...

(умалително)
04.02.2021 16:27
БГ Вагинин пак не разбрал! Не лилипутчетата се навъртат около Фигуранта, а негова беше инициативата да ги събира около себе си!
Дали ГЕРБ се опитва да "замазва" ще се изкажат ОЛАФ и Европейската прокуратура!
Изключително тъпо е изказването ,как хвърлял някакви милиони от "джипката"! Тези милиони предварително са вложени в работа, а джипката е да се провери как вървят обектите! Но е интересно все пак , как "комунистите" от Позитано си представят харченето на "десетки" милиони!
Много ниско и селско ниво Вигенин,явно сте опрели и до червените бабички за гласоподаватели!
04.02.2021 11:53 / Отговор
Татулова Този е бил министър на външните работи, госпожи и господа, което на фона на Ивайло Калфин, на същия пост и известен като идеолог на заменките, от които България губи между 5 и 6 милиарда, би трябвало да ни накара да си отворим очите не на 4, а на 40!
04.02.2021 12:27
Анастас #

- Логично, Другари и Другарки !!

ВиГея е визирал
=> Костовашките Отрепки + ДеБъйната Педерастия - Ко н'ьйе !!??

Нека НЕ забравяме, че Костовашките Минетчии от ДСБ

гласуваха за Мутрата Радев-Вън - да стане пРезидент ....

Същите тези Дръгалефци грасуваха и за
Костинбродската Пача - Мая Мазолова да стане кметица на София.
За Татяна Дончева - десен човек всичко е ясно .... !!??

(предизборно'еротично)
04.02.2021 16:29
Тартаковер Предполагам и допускам, че БСП ще застане зад кандидатурата на Президента, още преди изборите. Рейтингът на Румен Радев днес, е най-висок от всички политици и политически формации, затова БСП ще се опита да се възползва от него. Това може да повиши тяхната рентабилност в обществото, дори за сметка на снижаване на президентското равнище. Всеки гледа своите интереси.
04.02.2021 11:55 / Отговор
Геш Кандидатът за президент на БСП ще се казва Нинова, Корнелия Нинова! Запиши си го някъде, ако ти е трудно да помниш!
04.02.2021 12:30
Тартаковер Аз написах "предполагам", "допускам", а ти си сигурен? Казано е, че умните се съмняват, сигурен е само глупака. За всеки случай ти си запиши "сигурното" мнение и след това отново го покажи.
Но доста вероятно е, да се скриеш като плъх, или мълчиш като бит г-з, за тази си категоричност
04.02.2021 12:41
Виж ти, виж ти! "бит г-з" ли ?! Каква изящна и изискана словесност от един такъв изявен "ерудит" като Тартаковер!
04.02.2021 12:51
Таракане, Явно и на теб капацитетът ти в на привършване, щом взе и глупости да плещиш! "Сигурни" са само...Путин, Ким Чен Ун, Си Пин...! "Непогрешим" е и нашият Фатмак Радев, който никога няма да признае ,че съветниците му са затънали в Л'ната!Те не грешат, значи са глупаци! Веднъж и аз да се съглася с тебе!
04.02.2021 12:53
Тартаковер Никога не съм твърдял, че съм изявен ерудит. Имам достатъчно скромност да си припиша подобна хвалба. Но факта, че моите постове се коментират яростно, говори повече от евтино самохвалство. Аз пиша един коментар, а под него последват 7-8, очевидно изписани от хора с изхвръкнали от гняв очи. Това ме радва, защото само по себе си, говори за стойността на едно мнение.
Освен това винаги съм се стремил да се придържам към фактите и аргументите. Това смятам като естествен закон, необходим за всеки самоуважаващ се.
04.02.2021 12:59
Покажи всички
кесо Вигенин, с тия приказки направо шъ развалиш семейната идилия между Румбата и Деси, как някои от малките партии се "катерели" по снагата на президента. Кво шъ си помисли Деси като чуе, че Мая Конопа се "катерела" по снагата на Румбата? Ай малко дискретност проявете в тая ваша партия де! То бива "демократичност", бива "откритост" ама това вашто па минава всички граници.
04.02.2021 12:25 / Отговор
Ха ха, В името на партията, дори и рогоносеца е готов да хвали тъпкача на бившата си, какъв голям мъж бил!
04.02.2021 14:06
Костов не е Атанасов и на височина! Основната ракета-носител на повечето комплексари е Борисов,да Борисов.Използват омразната си реч към него ,за да ги забележат.Какво например ще прави Радев и ли Нинова и най-вече Мая,ако Борисов се е оттеглил вече от политиката?Нищо,защото единственото ,което правят сега е да критикуват и обвиняват за всичко Борисов.Аз лично съм безразличен към него,но забелязвам обсебеноста на не малко политици и журналисти,които се упражняват ежедневно в омразна реч срещу него и партия ГЕРБ!Градивното е друго,не това ,което отвращава от политици и политика!Културата на водене на политически диалог е безвъзвратно умъртвена от Радев и Манолова!Плодовете от тази тактика ще я обират всички следващи поколения политици,независимо леви или десни!
04.02.2021 17:47 / Отговор
БГ Че той Радев , и неговите ДС-паразити дето ги е назначил на Президентската хранилка, точно това целят ...криза, криза и пак криза, и накрая да сътворят една "революционна ситуация", в която да дойде един "Самодержавец", и да въведе"ред"! Изтъркани комунистически номера!
Затова и не очаквай "култура" на водене на политика! Кой да я води, Крушовишката селянка, или Фатмакът-летец, вживял се за един малък ...Наполеон?
Цялата кампания се води в плюене на Бойко Борисов и ГЕРБ , защото са некадърни,и не искат да поемат никакъв политически ангажимент! Не си чул Фигуранта Радев, нито Корнелия, да се произнесат за Еврозоната, за газопроводите , за бежанците ... ?Няма и да чуеш! Целият политически ангажимент им стига до ... вие ни пуснете във властта, пък после ще видите! Разчитат само на къса памет, и че не са останали оцелели от техните управления!
04.02.2021 18:57
Покажи всички

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети