Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Викат главния прокурор и МВР-шефа в парламента, подсъдимият брат на депутат от БСП изчезнал

Политика

Викат главния прокурор и МВР-шефа в парламента, подсъдимият брат на депутат от БСП изчезнал

Викат главния прокурор и МВР-шефа в парламента, подсъдимият брат на депутат от БСП изчезнал - Tribune.bg
Снимка:

Георги Стоилов - брат на изчезналия подсъдим и депутат от БСП

Илия Стоилов трябвало да бъде върнат в килията, но не е намерен в дома си

Днес Народното събрание ще изслуша главния прокурор Сотир Цацаров и вътрешния министър в оставка Валентин Радев. Причината е скандалния случай с изчезналия брат на депутата от БСП Георги Стоилов –Илия, който е обвинен за участие в банда за рекет.

Преди дни Специализираният наказателен съд изменил мярката му за неотклонение в „Подписка“. Дни по-късно обаче втората съдебна инстанция решила, че той отново трябва да се върне в ареста с мярка за неотклонение „задържане под стража“. Когато Съдебна охрана го потърсили на адреса му, за да го върнат зад решетките, той не бил открит там. По непотвърдена информация Илия Стоилов е напуснал страната. Имаме информация, че избягалия е в Чехия, с голяма сума пари, заяви лидерът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Предложението за днешното изслушване на главния прокурор и вътрешния министър по казуса дойде от депутата от ГЕРБ Мануил Манев. Според ГЕРБ в обществото има слухове, че Илия Стоилов е напуснал страната в посока Чехия, за да се укрие от правосъдие.

Задържаният Илия Стоилов е и дарител на БСП, което се вижда и от регистъра на Сметната палата. Той е подкрепил финансово левицата за парламентарните избори миналата година.

Цветанов обвини БСП депутатите, че се страхуват от изслушването, защото Илия Стоилов е финансирал БСП кампании и че оказват натиск на правораздавателните органи не за първи път, като припомни за блъснатия инвалид от бащата на президента. За катастрофата се разбра над седмица по-късно.

БСП обвини мнозинството, че иска парламентът да работи по слухове. Червеният депутат Таско Ерменков допълни, че е абсурдно НС вика администрацията, за да обясняват слухове.

Илия Стоилов беше арестуван при спецоперация през октомври миналата година, заедно с още шестима мъже и една жена. Зрелищната операция беше обект на множество коментари. Тогава БСП начело с Таско Ерменков пламенно застана на страната на брата на задържания, като обяви, че той не може да носи отговорност за неговите деяния.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати