Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Викат главния прокурор и МВР-шефа в парламента, подсъдимият брат на депутат от БСП изчезнал

Политика

Викат главния прокурор и МВР-шефа в парламента, подсъдимият брат на депутат от БСП изчезнал

Викат главния прокурор и МВР-шефа в парламента, подсъдимият брат на депутат от БСП изчезнал - Tribune.bg
Снимка:

Георги Стоилов - брат на изчезналия подсъдим и депутат от БСП

Илия Стоилов трябвало да бъде върнат в килията, но не е намерен в дома си

Днес Народното събрание ще изслуша главния прокурор Сотир Цацаров и вътрешния министър в оставка Валентин Радев. Причината е скандалния случай с изчезналия брат на депутата от БСП Георги Стоилов –Илия, който е обвинен за участие в банда за рекет.

Преди дни Специализираният наказателен съд изменил мярката му за неотклонение в „Подписка“. Дни по-късно обаче втората съдебна инстанция решила, че той отново трябва да се върне в ареста с мярка за неотклонение „задържане под стража“. Когато Съдебна охрана го потърсили на адреса му, за да го върнат зад решетките, той не бил открит там. По непотвърдена информация Илия Стоилов е напуснал страната. Имаме информация, че избягалия е в Чехия, с голяма сума пари, заяви лидерът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Предложението за днешното изслушване на главния прокурор и вътрешния министър по казуса дойде от депутата от ГЕРБ Мануил Манев. Според ГЕРБ в обществото има слухове, че Илия Стоилов е напуснал страната в посока Чехия, за да се укрие от правосъдие.

Задържаният Илия Стоилов е и дарител на БСП, което се вижда и от регистъра на Сметната палата. Той е подкрепил финансово левицата за парламентарните избори миналата година.

Цветанов обвини БСП депутатите, че се страхуват от изслушването, защото Илия Стоилов е финансирал БСП кампании и че оказват натиск на правораздавателните органи не за първи път, като припомни за блъснатия инвалид от бащата на президента. За катастрофата се разбра над седмица по-късно.

БСП обвини мнозинството, че иска парламентът да работи по слухове. Червеният депутат Таско Ерменков допълни, че е абсурдно НС вика администрацията, за да обясняват слухове.

Илия Стоилов беше арестуван при спецоперация през октомври миналата година, заедно с още шестима мъже и една жена. Зрелищната операция беше обект на множество коментари. Тогава БСП начело с Таско Ерменков пламенно застана на страната на брата на задържания, като обяви, че той не може да носи отговорност за неговите деяния.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати