Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Виктор Димчев: Радев има някаква своя адженда и съвсем скоро може видим негов политически проект

Политика

Виктор Димчев: Радев има някаква своя адженда и съвсем скоро може видим негов политически проект

Виктор Димчев: Радев има някаква своя адженда и съвсем скоро може видим негов политически проект - Tribune.bg

„В следващите седмици най-вероятно ще сме свидетели на нов служебен кабинет, в който тези министри, които ще формират новия проект, вероятно ще отпаднат и ще бъдат заменени с други, за да могат спокойно да си изградят този очевидно пропрезидентски проект“, заяви продуцентът Виктор Димчев пред радио „Фокус“. По думите му това би било страховито за демокрацията в България, категоричен бе той.

„В началото на годината, преди първите избори през април президентът Румен Радев направи една серия от консултации с политически партии за провеждане на изборите. Много странно в тях се появи една партия, за която гласуват обикновено около 2 или 3 хиляди човека, която се казва политическа партия МИР, която се ръководи от един бивш кадър от БСП, общински съветник в София и популярна фигура – млад лидер, за който се предполага, че ще е част от тази коалиция, а може би и това ще е партията-носител на Кирил Петков и Асен Василев в бъдещите избори. Но дори да се избере и друга партия подобна, не е трудно в България да се намери партия, с която да се съшие една коалиция между 2-3 имена спуснати в общественото пространство в последните месеци и да се намери партия, която да обслужи. Такива коалиции сме виждали не една и две, това е напълно възможно, напълно допустимо“, уточни той.

Той припомни, че дори „Демократична България“ през 2017 година се е явила на изборите чрез такава коалиция заради проблеми със съдебната си регистрация.

Във връзка с политическата обстановка в страната Виктор Димчев коментира, че може би в момента сме свидетели на няколко лошо написани сценария. Единият - от сценаристите на водещата политическа сила „Има такъв народ“, другият – от страна на президента Румен Радев, третият – от всички останали партии, които също имат свои собствени сценарии.

„Но тези първи два изглеждат изключително опасни за държавата, тъй като „Има такъв народ“ отказва да комуникира с всички други, обижда наред своите партньори, а президентът се опитва да изземе функции, които не са му предадени от Конституцията. Вместо да бъде една представителна фигура, която да обединява българите, той по-скоро има някаква своя адженда и съвсем скоро, може би още на следващите избори, ще видим негов политически проект, като участник в парламентарните избори. Би било радикално, ако имаме успоредно президентски и парламентарни избори, на които се явява президентска партия и президент за кандидат. Това може да суспендира демокрацията в България“, категоричен бе той.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати