Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Виктория Василева с нов проект на предстоящите избори

Политика

Виктория Василева с нов проект на предстоящите избори

Виктория Василева с нов проект на предстоящите избори - Tribune.bg
Снимка:

Бившият депутат, която се отцепи от "Величие", Виктория Василева готви собствен политически проект "Има смисъл" за предстоящите предсрочни парламентарни избори. Решението за новата формация е взето на общо събрание на инициативен комитет на 16 август, пише Нова телевизия

На този етап Николай Марков няма да бъде част от проекта. Очаква се обаче в новата формация да влязат част от настоящите депутати на "Величие", които напуснаха Ивелин Михайлов. 
 
В учредителната декларация на "Има смисъл" се посочва, че ще работи за преодоляване на изборната апатия и утвърждаване на върховенството на правото чрез ефективно противодействие на корупцията, качествено законодателство и справедлив и бърз съдебен процес.

По времето на Иван Костов Василева бе лидер на младежкото СДС и депутат в 38-ото НС. През 2015-2016 г. е основен организатор на референдума на Слави Трифонов. След това се заема с изграждането на структурите на партията и става главен секретар на “Има такъв народ”. През юли 2022 г. Василева напусна групата. В 50-ия парламент тя е депутат от “Величие”, чийто двигател бе заедно с Ивелин Михайлов и Николай Марков, преди да се разцепят. За кратко отново бе и зам.-председател на НС. 

Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети