Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Виолета Комитова: Ако получим третия мандат, ще търсим разговор с партиите без червени линии

Политика

Виолета Комитова: Ако получим третия мандат, ще търсим разговор с партиите без червени линии

Виолета Комитова: Ако получим третия мандат, ще търсим разговор с партиите без червени линии - Tribune.bg
Снимка:

„Трябва да забравим въпросите, които разделят партиите и да ги оставим в един кош за друго време”, смята тя

Възможни са всякакви коалиции, въпросът е дали партиите искат да ходят на предсрочни избори, което за тази календарна година ще бъде доста тежка задача, каза по БНР Виолета Комитова от „Български възход”. Според нея партиите по-скоро не искат да ходят на избори, защото те ще възпроизведат същия или подобен резултат.

Според нея оттук нататък всички правителства ще се състоят от много партии, които ще са с кратък живот, тъй като представляват сложни коалиции.

Комитова заяви, че ако получат третия проучвателен мандат, ще търсят съгласие с всички партии по въпросите, които ги обединяват. „Няма да коментираме въпросите, които ни разделят. Ще помолим другите партии да оставим червените линии”, каза тя.

Според нея трябва да се очертаят не дългосрочни програми, не генерални цели, а няколко краткосрочни приоритета, най-спешните, и да се постави хоризонт, в който тези задачи трябва да се изпълнят. Комитова даде пример с Плана за възстановяване и устойчивост, бюджета за 2023 г., кризата с инфлацията и енергийната криза, националната сигурност. 

„Български възход” е компромисна партия, каза Виолета Комитова.


 

Автор

Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети