Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Виолета Комитова: Нямаме пари, чакаме актуализация на бюджета

Политика

Виолета Комитова: Нямаме пари, чакаме актуализация на бюджета

Виолета Комитова: Нямаме пари, чакаме актуализация на бюджета - Tribune.bg
Снимка:

Фирмите не са виновни, а нашето управление

„Нямаме пари, а дори да имахме ще нарушим няколко закона – чакаме актуализация на бюджета, чакаме да се реши въпросът, но не знам как ще стане“, каза на брифинг служебния регионален министър Виолета Комитова по повод на протестите на строителните работници, извършили ремонти на пътища и магистрали. Тя обясни, че отново ставало въпрос за свръхдоговаряне- дружеството си е позволило да дава работа на форми, без да е осигурено финансиране.

„В момента ние създаваме неудобства, те си търсят парите“, допълни още тя. Въпросите, според нея са два – доколко е състоятелен този договор и дали има право да се плаща по него  – щели да питат прокуратурата.

Вторият проблем обаче така и не успя да обясни. Комитова постави задача на журналистите – „трябва да питате предишните управляващи на „Автомагистрали“, АПИ и регионалното министерство – как те са мислили да решат този процес“.

Министърът се обърна към протестиращите – „Свършили сте си работата, но сте просрочили срока и създавате неудобство на гражданите. Те са станали жертва на наддоговаряне от „Автомагистрали“.

Тя отново повтори, че дори да има пари, не знаят дали няма да нарушат закона. „С много фирми не сме се разплатили, но не съм подготвена за отговор колко са точно. Тя поиска бюджет от 1 милиард и половина лева.

„Фирмите не са виновни, а ние - нашето управление“, каза в края на изявлението си Комитова. Шефът на АПИ Ивайло Делчев също заяви, че се търси законов начин да се разпратят, актуализация на бюджета ще помогне.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети