Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Вицепремиерът Красимир Каракачанов запознава депутатите с хода на разговорите със Северна Македония

Политика

Вицепремиерът Красимир Каракачанов запознава депутатите с хода на разговорите със Северна Македония

Вицепремиерът Красимир Каракачанов запознава депутатите с хода на разговорите със Северна Македония - Tribune.bg
Снимка:

Изслушването е по искане на БСП

Вицепремиерът Красимир Каракачанов информира парламента за разговорите с премиера на Северна Македония Зоран Заев, съобщи председателстващият пленарното заседание Валери Симеонов. По-рано БСП поиска изслушване на премиера Бойко Борисов по темата.

„Редно е министър-председателят, който е в добро здраве, да ни информира на какъв етап са разговорите със Северна Македония“, призова от трибуната в пленарна зала заместник-председателят на БСП Кристиян Вигенин. Социалистът уточни, че ако министър-председателят е възпрепятстван, то депутатите могат да бъдат запознати по темата и от вицепремиерът Екатерина Захариева.

"В последните две седмици получихме немалко информация по медиите. Тя е откъслечна. Българският парламент се ангажира много сериозно по този въпроси", настоя Вигенин и посочи, че българският парламент се е ангажирал с подкрепата за Договора за добросъседство с Република Северна Македония, а миналата година е излязъл с позиция за червените линии по отношение на преговорната рамка.

Последва обсъждане на първо четене на Закона за личната помощ, по време на което депутатът Филип Попов от левицата поиска изслушване и на здравния министър проф. Костадин Ангелов, който да даде разяснение относно заповедта си за зелените коридори, която указва, че възрастните хора могат да пазаруват само между 8 и 10 часа сутрин.

„Тази заповед поражда много тежко напрежение в обществото. Засяга права на група български граждани, които са в неравностойно положение. Ограничава техни конституционни права, поставя ги в невъзможност на практика да осигурят хляба и лекарствата си“, изтъкна Филип Попов.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

С капани червени боклуци Колкото по-малко има от тях в следващия парламент, толкова по-добре. Дано дойде и денят, когато БСП ще изчезне!
13.11.2020 14:14 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати