Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Вицепремиерът Мария Габрил ще се бори с домашното насилие

Политика

Вицепремиерът Мария Габрил ще се бори с домашното насилие

Вицепремиерът Мария Габрил ще се бори с домашното насилие - Tribune.bg
Снимка:

Вицепремиерът Мария Габриел ще ръководи Националния съвет за превенция и защита от домашното насилие, освен това поема националната координация по глобалната инициатива „Партньорство за открито управление“, както и бе определена за председател на Националния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси.

Тя ще бъде първият председател на Национален съвет за превенция и защита от домашното насилие. Това реши правителството днес. Законът за защита от домашното насилие бе сред приоритетите на 49-то Народно събрание и бе приет още на първата му сесия.

Националният съвет за превенция и защита от домашното насилие ще бъде специализиран, постоянно действащ, колективен и консултативен орган към Министерския съвет за осъществяване на държавната политика за противодействие на домашното насилие. Той ще координира, наблюдава и оценява политиките и мерките, предприемани от ангажираните институции.

С цел подчертаване на публичния ангажимент на държавата към проблемите с домашното насилие и за гарантиране на ефективното взаимодействие между компетентните органи е предвидено Националният съвет да бъде ръководен от заместник министър-председател.

Също така с решение на Министерския съвет Мария Габриел бе определена и за координатор за участието на Република България в глобалната инициатива „Партньорство за открито управление“ и за председател на Съвета за координация на България в инициативата.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети