Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Вицепрезидентът Йотова: Агресията и разделението раждат още повече агресия и разделение

Политика

Вицепрезидентът Йотова: Агресията и разделението раждат още повече агресия и разделение

Вицепрезидентът Йотова: Агресията и разделението раждат още повече агресия и разделение - Tribune.bg
Снимка:

"Не трябва да свикваме с насилието, агресията и разделението раждат още повече агресия и разделение", заяви вицепрезидентът Илияна Йотова на церемония по случай 81-ата годишнина от спасяването на българските евреи в 134 Средно училище "Димчо Дебелянов", презава БНР.

През 2021 година в двора на това столично училище беше открит мемориал "Стената на българските праведници".

"Няма идеология, която може да обясни човеконенавистното решение за унищожението на евреите. Това е най-срамното петно в историята на Европа и ще го носим в себе си, защото няма как да изтрием от паметта си смъртта на над 6 млн. души. Който се опитва да отрича Холокоста, е днешният престъпник. Остро и категорично трябва да се противопоставяме на всички съвременни форми на антисемитизъм. Да осъждаме насилието. Няма как да свикваме с него. Насилието ражда още повече насилие, агресията – още повече агресия, разделението – още повече разделение. В тази нетърпимост трябва да възпитаваме децата си", заяви Йотова.

"Българите трябва да бъдат горди, че са спасили евреите си. Никога няма да забравим това дело", подчерта на посланикът на Израел н.пр. Йоси Леви-Свари: 

"Историята трябва да бъде преподавана и да се познава изцяло! Когато говорим за спасяването на българските евреи, не можем да разграничим историята от това, което се е случвало в Европа през Втората световна война. Срещу ужасната омраза, срещу намерението да бъдат унищожени всички евреи, срещу тази страшна идеология застават хора, които казват: "При нас това няма да се случи". Българският народ трябва да се гордее с това!".


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети