Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Вицепрезидентът Йотова: За мен е цинизъм да няма тържества на Шипка

Политика

Вицепрезидентът Йотова: За мен е цинизъм да няма тържества на Шипка

Вицепрезидентът Йотова: За мен е цинизъм да няма тържества на Шипка - Tribune.bg
Снимка:

„За мен е цинизъм да няма тържества на Шипка. Не можем да не отидем на Националния си празник на връх Шипка, на открито, където хората могат да пазят дистанция и да се създаде организация“. Това заяви по БНТ  вицепрезидентът Илияна Йотова.

На този фон, се отварят заведения, допълни тя.

Малко преди да стане ясно, че тържествата на Шипка ще бъдат отменени, самият президент заяви, че ще бъде там, защото „уважението към паметта на загиналите за България е наш морален дълг като народ“. Миналата година Радев не се съобрази с решението на здравните власти да няма официално честване на Шипка и отиде там. Заради това той беше остро разкритикуван.

Вицепрезидентът отправи критика и към ваксинационния план у нас. Според нея „зелените коридори били доказателство, че организацията в този процес не струва, че нещо не е както трябва. Защо се налага това след като имаше ваксинационен план? Това е признание за много сериозни проблеми“, категорична е Йотова.

По думите ѝ друга голяма болка и тревога е начинът, по който хората бяха информирани за тези ваксини, по който вървеше самата кампания, допълни още Йотова.

"За мен не е достатъчно да видим две голи ръце - било то на министъра или директори на болници. Поне три предписания има от световни здравни организации, за да може хората да бъдат убедени. Когато човек не е информиран и има съмнения, той се страхува. Има един неприятен факт - страни, които са по-малки от нас, са получили повече ваксини, каза тя. Заяви, че ще се ваксинира, но когато му дойде времето“, подчерта тя.

Йотова говори и за предстоящите парламентарни избори.

„Не съм видяла през всичките тези години БСП да не ни подкрепя“, заяви вицепрезидентът по повод липсата на категорична позиция на левицата досега дали ще подкрепи Радев за втори мандат.

Обясни, че не е от вчера в политиката – „Всички ние съзнаваме, че президентската институция би могла да се превърне в един чудесен инструмент за пазарлъци. Ние не искаме да се явяваме като резултат от политическо предложение. През всички тези 4 години ние сме открити към хората. В нито един момента, в това което обещавахме на хората, не сме се променили. Президентската институция е това, което създава стабилност. За разговори, за консултации. В началото диалогът с изпълнителната власт беше възможен, до един момент, когато се оказа, че всичко зависи от един човек. Всеки ни казваше - иди се разбери с Бойко. Е, това няма как да стане. Ние отказваме да бъдем под нечий чадър, под нечий похлупак", категорична беше тя.

Според нея има два много важни въпроса пред страната ни - как България ще отговори на климатичните промени и как ще се преборим с бедността и неравенството, защото това са кризите фантоми, които следват след COVID.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (15)

Без Рап Отен Цинизъм е Гумен Речев и други доносници от партията ти да се показват по телевизора и да дават мъдри съвети
28.02.2021 12:00 / Отговор
Анастас #
Шипка и напомня за Плонжа,
който направи в скута на
Руската Мутра Гундяев - изпълняващ длъжността патриарх на Рашистан.
(романтично)
28.02.2021 13:12
Иванов Най-цинично е честото появяване на това нагло комунистическо нещо Йотова и онова нищо Радев по медиите. Всякакви - телевизия, радио, електронни и пр. ... Хора, още малко търпение.
28.02.2021 16:25
двоен аршин „За мен е цинизъм да няма тържества на Шипка. Не можем да не отидем на Националния си празник на връх Шипка, на открито, където хората могат да пазят дистанция и да се създаде организация“. Това заяви по БНТ вицепрезидентът Илияна Йотова.

Тази година се навършиха 76 години от първите присъди на т. нар. Народен съд. 1 февруари 1945 г. е денят, в който посрещат смъртта регенти, депутати, офицери, министри, общественици, жертви на Първи състав на Народния съд.

На 1 февруари 1945 г. Народният съд осъжда на смърт трима регенти, 67 депутати, министри, генерали и полковници. Присъдите са изпълнени на същия ден. Много от близките на подсъдимите са изселени преди или по време на процеса. Според доклад на Държавна сигурност за девет месеца в страната са изселени 28 131 души и хиляди са убити "
Не беше ли цинизъм пРезидентите да не почетата паметта на жертвите на техния режим , ако не с присъствие то поне с виниц или пост във Фейсбук ! .
28.02.2021 12:02 / Отговор
Другарко... Цинизмът е Мунчо да се самообявява за следващ мандат, докато ти си под карантина!
28.02.2021 12:12 / Отговор
Татулова Задната лява спукана гума се появи отново, само в рамките на няколко дни, но този път с гробовен глас при дебилно ухиления Жорко!
При мухата Цецка съскаше и хапеше, днес в минорно настроение прави същите внушения! Ето точно това е учебникарски пример за кризисен пиар и се урежда само с половин телефонен разговор, с когото трябва в медийната Червена могила БНТ!
И не, единица мярка за демагогия от съветски тип не е Манолова! Тя е политическа гюдерия, докато Йотова демонстрира висш пилотаж в манипулациите, в смесването на лъжи и полуистини в отровна смес! Хленчи за бедните и уязвимите групи, а прави сватба за стотици хиляди!
Само човек, който не я е виждал какво представлява, когато БСП е на власт, само той може лекомислено да подценява опасността от червения башибозук не на Дондуков 2, а на Дондуков 1!
28.02.2021 12:21 / Отговор
Киро Бизона @Татулова, взе ми думите от устата! Само ще добавя, че докато „прави сватба за стотици хиляди“, не може да мине през вратите, ама се обръща ребром и свива шкембето, а и замалко да получи инфаркт от прегъването си в кръста и коленцата при посрещането на руския поп! Така че, вместо да ни говори тъпотии, тлъстата, провиснала, прокиснала пача да вземе да обясни защо вече година не е свикван Съвета за национална сигурност, за да се имитира поне някаква дейност на Дондуков 2, а не само излизания в стил Ернесто Че Гобара, с натопорчено фелдфебелско юмруче?
28.02.2021 12:33
. . . Кире, а ти изобщо разбра ли защо Йотовица коленичи на Руския поп? Ръка ли искаше да му целува, или да кара наред?
28.02.2021 13:24
Киро Бизона Май друго искаше да цуне, ама кръшната ѝ физика не позволи!
28.02.2021 13:27
Оксиморон! Йотовицето:

"Президентската институция е това, което създава стабилност. За разговори, за консултации."

По-голяма наглост и гьонсуратлък няма! Най-голямото революционно разединилище и отровителство! Хунтата на заплашителния юмрук!
28.02.2021 12:31 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети