Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Владимир Каролев: 30% шанс за правителство за 2-3 месеца и 70% - за служебен кабинет

Политика

Владимир Каролев: 30% шанс за правителство за 2-3 месеца и 70% - за служебен кабинет

Владимир Каролев: 30% шанс за правителство за 2-3 месеца и 70% - за служебен кабинет - Tribune.bg
Снимка:

Според финансиста Планът за възстановяване може да се внесе в ЕК от служебно правителство

„30% е шансът да имаме постоянно правителство два-три месеца и 70% шанс да имаме директно служебно правителство и избори през юли“, прогнозира за БНР финансистът Владимир Каролев. 

По думите му не е вярно, че ако не внесем в ЕК Плана за развитие до края на април, тези пари ще бъдат загубени. Една от легендите според Каролев е, че „тези пари ще ни извадят от кризата“. Той уточни, че основните пари от този план са предвидени за 2023-2024 година. Част от тях ще започнат да идват късното лято и началото на есента.

„Няма нищо страшно Планът да се вкара от служебно правителство, ако има такова“, смята Каролев.

По повод допълнителните 50 лева за пенсионерите Каролев коментира, че „това е бил начин на предизборно подкупване“. „Пенсионер с 1300 лева взима 50 лева на месец и пенсионер с 300 лева и той взима 50 лева на месец. Не трябва да бъде продължавана тази мярка до края на годината“, твърди финансистът. За него не е наложителна актуализация на бюджета.

„Има достатъчно голям фискален резерв. Ако се наложи, може да се вземе заем от международните капиталови пазари“, поясни Каролев. Той бе категоричен, че винаги могат да се вземат пари от държавния резерв.

„Просто трябва да спрат да се харчат пари от него за това, което не е необходимо. По-важното нещо за държавния бюджет е депутатите да не се правят на популисти“, смята Каролев.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (2)

Геш Доносниците на ДС в последно време станаха подозрително еднакви в коментарите си! Защо ли?
26.04.2021 10:23 / Отговор
attropo Този червен плъх защо не се навре на ..,не,не там,където всички си мислим,а в комина на приватизираното от него заводче в БургаЗ!
Интересно защо като слушаме и вървим по мъдрите съвети на такива спИцИЪлистини,не вървим напред,а назад,а когато вършим обратно сме добре?!?
26.04.2021 12:30 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати