Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Владимир Кисьов: Хулят СДС хора, които са с наколенки от кланяне пред властта

Политика

Владимир Кисьов: Хулят СДС хора, които са с наколенки от кланяне пред властта

Владимир Кисьов: Хулят СДС хора, които са с наколенки от кланяне пред властта - Tribune.bg
Снимка:

Неприемливо ми е поведението на „Демократична България”, което е в подкрепа на БСП и срещу събратята им от ЕНП

„Атаките към СДС идват от хора, които в определени периоди са били близки до властта. Те са слагали неведнъж наколенки, за да отстояват само личните си интереси.“ Това заяви Владимир Кисьов в интервю за novini.bg по повод негативните коментари след срещата на СДС и ГЕРБ за евентуално общо явяване на Европейските избори.

„На тези хора бих казал, че никога не са се борили наистина за развитието и просперирането на десните, на своята държава и народ. Те са отцепници от СДС, не са се опитвали да работят за възхода на съюза – основноположник на демократичните процеси в България“, обърна се към тях главният преговарящ при присъединяването на България в ЕС. 

Той подчерта, че преговорите с ГЕРБ са след призива на Жозеф Дол партиите от ЕНП да се съюзят. Посочи и важността на предстоящите европейски избори на фона на нарастващите заплахи от националистическите движение на Стария континент и предстоящия Брекзит.

„Благодаря на лидера на ГЕРБ - г-н Борисов, за добрите думи, които каза за СДС като традиционната дясна формация в ЕНП“, каза Кисьов.

Той посочи и че Синята коалиция и Реформаторският блок бяха саморазрушени от самите участници в тези организации.

„Мегаломанията на отделни хора в тези структури е разрушителна. В последните месеци пък не мога да си обясня как така в обединението „Демократична България” могат да предпочитат Зелените и „Да, България”, с дискусионна дясна ориентация, пред СДС? Тази формация се държеше обидно и унизително към СДС“, заяви още той.

„За мен БСП е основен наш опонент. И определено по-неприемливо ми е поведението на „Демократична България”, което е в подкрепа на БСП и срещу събратята им от ЕНП като нас и ГЕРБ. В това тяхно поведение не виждам грам логика“, категоричен е Кисьов.

„Аз виждам отстояването на нашите интереси като активно поведение на българите – евродепутати в ЕП“, посочи още той.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети