Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Владислав Горанов за „Nexo“: Стига се до купуване на цели партии

Политика

Владислав Горанов за „Nexo“: Стига се до купуване на цели партии

Владислав Горанов за Nexo: Стига се до купуване на цели партии - Tribune.bg
Снимка:

 „Когато бягаш сам, е най-лесно да излезеш втори. Планът за възстановяване и устойчивост, изготвен от  първото служебно правителство, в което дългата ръка на Асен Василев се виждаше, има вътре много условия, които не са задължително изискани от Европа. Видяхме, че сами сме предложили по-рано затваряне на мощности в Маришкия басейн“. Това коментира пред bTV Владислав Горанов от ГЕРБ.

„Темата за Шенген при нас е в едно и също състояние повече от 10 години. Пореден държавник се провали в опитите си да убеди Нидерландия. Ние имаме много повече какво да направим освен в сферата на дипломацията“, посочи още той.

Горанов коментира и темата за съдебната реформа, като посочи, че до момента не е предложен подходящ формат.

„Проблемът с „Нексо“ и други компании е само един - че се допуска да се заобикаля закона за финансирането на политическите партии. Стига се до купуване на цели партии. Трябва да се провери дали лицата, извършвали дарения към определени политически партии – говорим най-вече за „Да, България“, са го правили регулярно, или ще се намери съмнителна близост между периода на даренията и получаване на бонуси, предоставяни от техните компании. За мен това е влиянието в политическия живот. В САЩ дейността им е била незаконна, затова и беше забранена“, коментира Горанов.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети